Foreldreblader derimot!

Jeg var pedagog, men som mamma var jeg helt nybegynner. I 2002 sluttet  jeg likevel å abonnere på Foreldre & Barn.

Mammablader

Mitt første barn var da under et år. Jeg hadde fremdeles alt å lære om det å være mamma, jeg trengte delt erfaring fra livet med barn fra andre foreldre, jeg var helt utsultet på det! Men. Jeg gad ikke å betale for eller bruke tid på å lese om hvor morsomt det skulle bli å spise fisk om du trykket ut fiskepudding med pepperkakeformer. Eller test av vinterdresser. Jeg hadde aldri råd til å kjøpe testvinneren, og visste at jeg kom til å kle på ungen den arvede dressen som lå i en pose i kottet, uansett.

I de 12 årene som har gått siden da har det kommet mange bøker om livet med barn. Om hvor vanskelig det er, hvilket sjokk det er, og ironisering over hvor dårlige foreldre vi er. Jeg heier på positivt vinklede saker om folk som får det til. Som har enkle grep som gjør at det går an å kombinere 2014 livet med jobbing, nyfamilie og gammel familie og hele pakka.

Jeg tror ikke man skal være så redd for å skrive saklig og nyttig

 

Det går an å skrive seriøst, positivt og koselig. Samtidig. Foreldreblader ville jeg lest dersom de handlet seriøst om livet med barn, både fra forskerhold, og fra foreldre som har gode rutiner og tips å dele.

Foreldre i dag famler mye i tidsklemmer og dårlig samvittighet. De sliter med utfordringer som ikke lar seg løse av den dyreste og kanskje beste vinterdressen, eller et griselekkert barnerom.

Har lest at magasinet Mamma går ut, og at Aftenposten nå skal satse på et blad som retter seg mot både mammaer og pappaer og som har foreldre med større barn som målgruppe. Det tror jeg mange ønsker seg!

Når jeg leser beskrivelsen av et av foreldrebladene ser jeg dette:

Vi ønsker å gi våre lesere, som stort sett befinner seg i den mest hektiske fasen av livet, en tid for avkobling med mote, interiør, reportasjer, mat og småstoff som inspirerer og fyller på med ny energi.

I (…) finnes det ingen pekefingre, vi vil at mammaene skal senke skuldrene og føle seg bra nok som de er. Kosen, stemningen og drømmen får full uttelling,

Mote, interiør, reportasjer, mat og småstoff i et blad om foreldrerollen? Er det det som får oss til å slappe av? Er det det som gir oss svar på de spørsmål vi har som foreldre?

I don’t think so!

Kjære foreldrebladredaktører:

Gi foreldrene det de trenger!

 

Når vi kjøper disse bladene så er det for å lære noe, ikke for å få en feelgood opplevelse som med damebladene. Sånn er det i alle fall for meg.

Hva med deg?

6 tanker om “Foreldreblader derimot!

  1. Enig med deg. Jeg mener mye av foreldredebatten går i «grøfter» – enten «klage-grøfta» (eventuelt med litt sånn selvironisk, raljerende tone) – eller i idyllgrøfta. Eller så har vi jo også ekspertgrøfta der det gis oppskrifter på alt, en oppskrift for alle! Jeg har verken lyst til å drive med klaging, med harselering og uthenging av livet med unger – eller med livsfjern idyll. Jeg tror heller ikke på fasiter som gjelder «alle alltid». Jeg er også fagpedagog – skriver gjerne om livet – og vil gjerne skrive og lese noe som er mer nyansert og åpent for variasjon og virkelighetsnærhet.
    Hvor har du lest om Aftenpostens satsing?

    Liker

  2. Jeg har ikke lest så mange «mamma» blader selv, men om de er slik du beskriver kommer jeg neppe til å lese særlig mange av dem i fremtiden heller. Som mamma til to små gutter vil jeg jo heller ha litt input om hvordan takle mammarollen når alt synes å være kaos og jeg kaver som en gal for å holde hodet over vann. Men når det er sagt, siden du nevner at du frilanser så har du jo muligheten til å bidra til å øke kvaliteten på disse bladene og gi oss foreldre de vi trenger mest! 🙂 Jeg frilaser selv og ved å lese dette innlegget fikk jeg inspirasjon til å skrive noe for disse bladene også. Så gjenstår det selvfølgelig å se om de vil trykke det når det ikke handler om mote og interiør 😉

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s