Damebladdilemma

Hva slags blader vil damer ha? Hva vil damer lese ? Hva leser vi faktisk vi damer?

Dameblader

Marta Breen har skrevet et blogginnlegg om dameblader.

Jeg er på mange måter veldig enig med Marta Breen i denne saken. Har tenkt over disse tingene mange ganger og ærlig talt så får jeg ikke det jeg ønsker meg når jeg kjøper et dameblad. Helt til jeg begynte å lese de litt lengre tekstene og ikke se så nøye på alle skjønnhetsgreiene jeg har lest noen ganger før.

Men: Greia for meg er at når jeg en sjelden gang kjøper et dameblad er det fordi jeg trenger trøst, er utslitt eller på annen måte trenger litt feelgood. Da orker jeg ikke lese om kjønnslemlestelse. Selv om jeg synes det er forferdelig. Sorry!

Jeg synes det godt kan være positive historier om noe som er vanskelig. Historier som gir håp. Det kan gjerne være happy ending. Jeg trenger happy endings når jeg kjøper et dameblad, det er derfror jeg kjøper det.

Jeg er litt Kamilledame. Men jeg er også en Dagsnyttattendame. Og en A-magasindame. Når jeg leser et damemagasin så betyr ikke det at jeg er Kamilledamen på heltid. Men. Hos Kamille søker jeg noe som jeg ikke må ta så inmari stilling til, eller som rasper meg hardt i mitt innerste. Når jeg tar på meg Kamilledamehatten da har jeg ikke overskudd til å tenke på barn som er utsatt for vold, eller sliter med lesingen sin.

Mange av oss har dager fulle med sånt på jobben. Noen ganger må vi ta et ekstra grep for å logge hodet og følelsene ut av det. Det er der damebladene fyller et rom. Det betyr ikke at damebladene ikke kan utfordre mer, være mer selvironiske, slutte å retusjere modeller, eller i alle fall merke de retursjerte bildene. De kan gjerne fortelle flere hverdagshistorier, og kanskje vise noen strekkmerker, til trøst og oppmuntring og humring i fellesskap.

Hva er ditt forhold til damemagasiner?

Er du en Hennedame, en Taradame, en Hjemmetdame, en Se og Hørdame, en reinsspikka Dagsnyttattendame?

Eller en blandings, en fusion, en hybrid lesecocktail?

God lesing fra Ellen

6 tanker om “Damebladdilemma

 1. Tilbaketråkk: Foreldreblader derimot! | ellens oase

 2. Mannen i huset erter meg for mitt bladvalg…det er visstnok jeg og pensjonistene som leser favorittukebladet mitt…nemlig Allers….Jeg liker sammensetningen av stoffet i det bladet…de vanlige damebladene syns jeg har en tendens til å inneholde alt for mye reklame. Ellers så er jeg hobbybladmenneske fremfor damebladmenneske…jeg abonnerer på ett smykkeblad fra USA og jeg kjøper hobbyblader her dersom forsiden forteller meg at jeg finner noe jeg kan gjøre inne i bladet….også kjøper jeg alltid ett blad dersom jeg får ett hint om at ett av bildene mine er trykket inni der 😀
  Ha en flott kveld 🙂

  Liker

 3. Fint innlegg!

  Jeg kjøper ikke ukeblader, dvs hvis noen jeg kjenner er intervjuet kan jeg gjøre et unntak.

  Leser for det meste blogger i hverdagen, og nettavisene. Hvis jeg skal ha noe ekstra, har litt overskudd til å kose meg litt, så leser jeg gjerne Morgenbladet eller en lengre artikkel i Magasinet, eller hva det heter disse helgemagasinene til avisene.

  Jeg kommer nok ikke til å kjøpe ukeblader selv om innholdet blir annerledes, med mindre noen har gode overtalelsesevner. Synes ikke de er verd pengene.

  Uansett: Det gjelder å finne sin miks av lette tekster, underholdning og alvor. En miks som forøvrig varierer fra dag til dag..

  God kveld!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s