Snipp, snapp snute, eventyret er over

I går den 24. juni hadde jeg min aller siste arbeidsdag på Holmestrand Internasjonale Montessoriskole. Skolen er min tredje baby, med10-års jubileum i år, barnehagen vår er 11 år i år, og jeg har vært med helt fra starten.

Therese og jeg

Siste personalfest for meg med fine folk og tema hodeplagg. Her er  Therese som skriver denne bloggen. Foto: Hanne Jackwitz

Holmestrand Internasjonale Montessoriskole har vært min arbeidsplass i bortimot en fjerndedel av mitt liv, og selv om jeg har fått et barn og hatt en langtidssykemelding i løpet av disse 11 årene så har skolen vært i hjertet mitt hele tiden.

Nå har jeg jobbet i 80% stilling i to år etter sykemeldingen og det kjennes både riktig, underlig og vemodig å slutte. Jeg har hatt en lang nedtrappingstid på mer enn et halvt år. Jeg har forberedt meg, jobbet og ryddet meg ut. Nå er tiden kommet for å la andre ta dette store prosjektet videre uten meg.

Så hva nå, hva nå?

Jeg tok en beslutning ganske tidlig i prosessen om å ikke stresse med å finne meg en ny jobb. Det kjennes riktig å avslutte ordentlig og rydde i alt jeg har med meg fra denne tiden. Kaste noe, ta vare på noe, men gå igjennom alt. Så er jeg klar for en ny start. Risikabelt selvsagt med tanke på penger, men trygt med tanke på sjelefred. Jeg vil være mentalt oppryddet når jeg starter på et nytt arbeidskapitel i mitt liv.

Og jeg vil jobbe et sted der noen vil ha den kompetansen jeg besitter. For to år siden var det en stor montessorikonferanse i Oslo som hadde tittelen: «Hand, tool of intelligence». Den konferansen åpnet daværende utdanningsminister Kristin Halvorsen med disse ordene:

Dere må beholde deres særpreg, og vise vei foran resten av skolenorge. 

Jeg er montessoripedagog i tillegg til  allmennlærer, og jeg vil lete etter en arbeidsplass som ønsker denne kompetansen inn i sin skole. Jeg har begynt letingen så smått. Men nå skal jeg ta det hele med knusende ro, feriere litt, rydde litt, kaste litt og henge enda litt til i et jobbmessig fritt fall.

Hva med deg, har du plassert deg selv i fritt jobbfall noen gang?

Og til slutt så har jeg denne give awayen som jeg egentlig skulle trekke i går. Det er fem eksemplarer  av det fantastiske Mollie Makes magsinet # 5. Jeg lar den stå til midnatt 25.06.14 Altså i dag. Bli med!


Posted

in

by

Tags:

Comments

18 svar til «Snipp, snapp snute, eventyret er over»

  1. Ja, vi leker jo ikke husholdning, gjør vi vel? | ellens oase avatar

    […] holder også på med min egen arbeidsplass – jeg har jo gjort meg selv arbeidsleding, så nå bygger jeg rede for fremtidig […]

    Liker

  2. - Åh, hun likner på deg Mamma! | ellens oase avatar

    […] Therese og jeg på siste personalfest med HIM […]

    Liker

  3. Pauline avatar

    Så spennende for deg, Ellen. Masse masse lykke til!!

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Tusen, tusen takk Pauline!

      Liker

  4. lindabrun avatar

    Kjempespennende Ellen og forstår veldig godt hvor du er i prosessen. Jeg har gjort litt av det samme. Måtte være ærlig med meg selv og kjenne godt etter. Hva vil jeg og hvordan kommer jeg dit. Hadde siste arbeidsdag på ‘gamle’ jobben igår. Lykke til i letingen, heldige de som får deg som kollega og lærer.

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Wow, du og! Jeg hadde inntrykk av at du holdt på med en utdanning men det var kanskje helt feil? Tusen takk Linda ❤ Stor klem

      Liker

  5. thorbm2 avatar
    thorbm2

    37 år gammel var jeg i fritt fall – med stor fallhøyde. Jeg var midt i en separasjon fra en mann med psykopatiske tendenser, hadde deltidsjobb, og en kronisk sykdom begrenset mitt yrkesvalg og -liv. Jeg eide ikke penger, men fikk klarsignal fra mine to tenåringsjenter til å begynne på skole (med studielån), og etter 3 års skolegang hadde skolen ikke mer å tilby meg. Da var det å søke jobb, og det fikk jeg samme høst. Jeg er for lengst pensjonist, så nå lar jeg yngre krefter slippe til, men jeg har hatt et utrolig spennende, utfordrende, lærerikt og tilfredsstillende yrkesliv – fordi jeg bevisst satset på noe jeg kunne tenke meg å jobbe med resten av livet.
    Stå på, Ellen! Har du forresten vurdert å kikke nærmere på Steinerskolen?

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Takk for at du forteller thorbm2! Jeg hospiterte på en steinerskole for mange år siden, og jeg er sikker på at det skjer mye fint i steinerskolene. Men det er veldig forskjellig fra montessori så det ville blitt litt krasj. Jeg vil ikke være i stand til å undervise som de ønsker og de ønsker nok ikke det jeg kan. Noen spesiell grunn til at du foreslo det?

      Liker

      1. thorbm2 avatar
        thorbm2

        Det slo meg at du som lærer må være et funn for enhver skole. Jeg er ikke antroposof. men mine to døtre og mine fire barnebarn har alle gått på Steinerskolen, så jeg må jo prøve å rekruttere deg, ikke sant?

        Liker

      2. ellens oase avatar

        Tusen tusen takk thorbm2, det var jo utrolig hyggelig å høre ;D
        Jeg er i en tilstand som svinger mellom overmot og hard core realisme for tiden, hehe.

        Liker

  6. Min avskjed med barna | ellens oase avatar

    […] Dette er egentlig en oppfølgingsbloggpost. Lenken fører deg til innlegget som handler om at jeg h… […]

    Liker

  7. Lammelåret avatar

    Maria Montesorri er vel grunnleggeren? Det går en dokumentar om henne på nrk i kveld, den skal jeg se. Jeg vet ikke så mye om Montesorri-pedagogikk, men burde vel lære meg litt, grunnprinsippene om ikke annet.

    Ønsker deg lykke til i søken etter ny jobb. Å forholde seg rolig i overgangsfasen er noe jeg beundrer.

    Liker

    1. ellens oase avatar

      He he ja, det er utfordringen, men får ikke så mange sjanser i livet til å ta et stor steg tilbake og se på livet. Fikk du sett programmet?

      Liker

  8.  avatar
    Anonym

    Hilsen Hildri:)

    Liker

  9.  avatar
    Anonym

    Kjære Ellen! Lykke til i din nye tilværelse! Det er sikkert noe gøy bak den døra du snart skal åpne.

    Liker

  10. Wibeke Gjulem Nilsen avatar

    Oioi! Så spennende tider for deg 🙂 Det høres jo ut som dette er et riktig valg, du er jo ei standhaftig og flott dame – og jeg er helt sikker på at noen ønsker seg din kompetanse og din kreativitet 🙂
    Ønsker deg masse lykke til og en riktig god sommer!
    Stor klem fra meg til deg ❤

    Liker

  11. Camulen avatar

    Så utrolig spennende! Jeg innser at jeg snart er der selv, at jeg må avslutte noe å tørre å starte på nytt et helt annet sted. Jeg har tenkt på det ganske lenge, men for et par dager siden var det akkurat som om det gikk skikkelig opp for meg at NÅ, nå er tiden snart kommet. Det er veldig rart og ganske vemodig, og ikke minst skummelt… Blir derfor ekstra spennende å følge med på hvordan det går med din prosess. Håper du nyter sommerferien og snart bursdag! Klem

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Wæææ, ja takk så masse Camilla, morsomt at vi følger hverandre på mange vis i noen prosesser!

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!