Da frøken fikk sin første ballong – og kongelige portretter

Tenk at Sonja og Harald dro til ANDY WARHOLS Factory i 1982! Jeg tenkte kanskje at Warhol portretterte henne utifra et fotografi da han skulle lage sin celberty serie. Neida, Sonja og Harald var der.

Sonja by Warhol 2014

Dronning Sonja, silketrykk av Andy Warhol

Lørdag 24. mai åpnet Hugar utstillingen Kongelige portretter, og ikke visste jeg at jeg skulle begynne å grine.

Det var da jeg så portretett av Harald fra da han var 12 år gammel, og elev ved Smestad skole. Han var verdens første monark som gikk på en offentlig skole. Da jeg gikk i barneskolen hadde jeg en frøken som hadde gått i samme klasse som Harald. Hun fortalte oss barna om da hun var i Haralds bursdagselskap. Disse barna var født i 1937. De var 8 år da krigen sluttet.

Frøken fortalte om et barneselskap der hun hadde fått sin aller første ballong. Hun fikk ballongen med hjem og festet den til speilet på rommet sitt. Den var det siste hun så hver kveld før hun sovnet, og det første hun så hver morgen når hun våknet. Det må ha vært en kvalitetsballong for den holdt seg så fin og struttende i lang tid. Etter en stund begynte lufta å gå ut av ballongen. Den ble mindre og mindre, til det bare var en slapp liten gummifille igjen.

I prinsippet er jeg ikke helt sikker på om monarktiet er en god ide. Men vår kongefamilie synes jeg fungerer så stødig at jeg tenker at det er riktig likevel. At kongefamilien følger oss på noe vis uansett er jeg overbevist om, etter en sipperunde på Haugar i går. Ja, jeg må snakke for meg selv. Men da jeg gikk der blandt alle maleriene og fotografiene så kjentes det som å ha kommet kjem til kjær familie.

Og du da, har du en monarkist gjemt et sted i magen?

En tanke om “Da frøken fikk sin første ballong – og kongelige portretter

  1. Eg er royalist så det held! Er kanskje litt som du, at når dei fyller rollene sine på ein god måte, og då er det godt å ha dei. Men eg trur vi treng nokre frontfigurar, nokon som har andre liv enn oss andre, som held fram kunst, kultur, som frontar norge.

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s