Jeg vil sy mer i det nye året

Jeg hadde et ønske om å starte det nye året med maskinsøm.

Det fikk jeg til.

Hurra, jeg vil sy mer i det nye året!

Fordi jeg synes det er gøy, og jeg blir glad av det.

Image
En syprosjekt – collage der jeg lærte at det ikke var så lurt å lage rammer på hvert bilde før man putter det inn i en collage! Og at den rosafargen var litt mye. Men, men.

I Mollie Makes # 2 ble jeg inspirert til å lage et lappeteppe av disse restene. Rester etter puter vi bruker ute når det er fint vær, og inne når det er innevær.  I bladet står det om den indiske kunsten Kantha Quilt som er

et godt sted å starte hvis du synes at tradisjonell lappeteknikk er skremmende.

Nå har jeg faktisk sydd sammen lappene. Og sendt maskinen på service. Ikke fordi det er noe galt med den, men fordi jeg fikk den til min 25 års dag som rett skal være rett er mange år siden. Så, jeg tenkte at å fjerne støv, få på litt olje, kjøpe noen nye spoler, et nytt trekk og et nytt brett der stoffet skal ligge – er en perfekt start for oppsving for syingen min i dette året.

Så kommer bakstykke og vattering og blogging etterhvert.

Jeg startet jo med dette «lappeteppet» med stoffer fra Kenya, der jeg altså sydde to tøystykker sammen ved hjelp av en lang søm. Så her snakker vi bratt utfordringskurve!

Det finnes faktisk både quiltelag og butikk her i byen, så må nok søke noe råd til den vatteringen!

Har du en symaskin du er glad i?


Posted

in

by

Comments

7 svar til «Jeg vil sy mer i det nye året»

  1. Langsom progresjon på øyemål | ellens oase avatar

    […] Lappeteppe er jo ikke sånn helt umulig å få til. Men så. Så forsto jeg at det er noe som heter quilting. Det har jeg aldri gjort før, så det tenkte jeg det skulle bli gøy å lære meg. Dermed dro jeg til den fantastiske butikken Quiltefryd. Og en ny verden åpenbarte seg. Det minner jo litt om scrapping med alle match and miss-matches. Men. Med stoff og søm kreves det litt mer nøyaktighet. Jeg skjønner det. Jeg kjøpte i alle fall stoff til å vattere med, og filt til bakstykke. […]

    Liker

  2. Hildegerd avatar
    Hildegerd

    ..jeg har ikke så mye erfaring med å kommentere på blogger…så den anonyme personen….det er meg, Hildegerd.

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Herlig Hildegerd!

      Liker

  3.  avatar
    Anonym

    Lykke til med syprosjektet ditt Ellen!! Håper å se bildet av det ferdige resultatet på bloggen din. Jeg synes også at det er gøy å sy!!

    Liker

  4. spesiellinor avatar

    Gleder meg til å se det ferdige arbeidet! 🙂
    Ja, jeg har en symaskin, men det er sikkert 7 år siden sist jeg brukte den :/ tenker alltid at jeg vil sy om på klærne mine, men så blir det ikke til. Kanskje jeg må sette meg et nyttårsforsett! Men så har jeg jo ganske mange andre hobbyer som tar tid også:)

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Ja, det er det. Alt til sin tid. Trenger jo ikke sy hele tiden da, starte med å tre i tråden. Huske at om det snurper seg er det bare å blåse litt støv, tre tråden på nytt og sånn. Go girl!

      Liker

      1. Abelone avatar

        Eventuelt smøre med litt olje. Støvblåsing og olje hjalp fra meg da jeg forbannet symaskina en sen kveld i fjor. Etterpå har oppført seg helt eksemplarisk.

        Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!