Jeg vil sy mer i det nye året

Jeg hadde et ønske om å starte det nye året med maskinsøm.

Det fikk jeg til.

Hurra, jeg vil sy mer i det nye året!

Fordi jeg synes det er gøy, og jeg blir glad av det.

Image

En syprosjekt – collage der jeg lærte at det ikke var så lurt å lage rammer på hvert bilde før man putter det inn i en collage! Og at den rosafargen var litt mye. Men, men.

I Mollie Makes # 2 ble jeg inspirert til å lage et lappeteppe av disse restene. Rester etter puter vi bruker ute når det er fint vær, og inne når det er innevær.  I bladet står det om den indiske kunsten Kantha Quilt som er

et godt sted å starte hvis du synes at tradisjonell lappeteknikk er skremmende.

Nå har jeg faktisk sydd sammen lappene. Og sendt maskinen på service. Ikke fordi det er noe galt med den, men fordi jeg fikk den til min 25 års dag som rett skal være rett er mange år siden. Så, jeg tenkte at å fjerne støv, få på litt olje, kjøpe noen nye spoler, et nytt trekk og et nytt brett der stoffet skal ligge – er en perfekt start for oppsving for syingen min i dette året.

Så kommer bakstykke og vattering og blogging etterhvert.

Jeg startet jo med dette «lappeteppet» med stoffer fra Kenya, der jeg altså sydde to tøystykker sammen ved hjelp av en lang søm. Så her snakker vi bratt utfordringskurve!

Det finnes faktisk både quiltelag og butikk her i byen, så må nok søke noe råd til den vatteringen!

Har du en symaskin du er glad i?

7 tanker om “Jeg vil sy mer i det nye året

 1. Tilbaketråkk: Langsom progresjon på øyemål | ellens oase

 2. Lykke til med syprosjektet ditt Ellen!! Håper å se bildet av det ferdige resultatet på bloggen din. Jeg synes også at det er gøy å sy!!

  Liker

 3. Gleder meg til å se det ferdige arbeidet! 🙂
  Ja, jeg har en symaskin, men det er sikkert 7 år siden sist jeg brukte den :/ tenker alltid at jeg vil sy om på klærne mine, men så blir det ikke til. Kanskje jeg må sette meg et nyttårsforsett! Men så har jeg jo ganske mange andre hobbyer som tar tid også:)

  Liker

  • Ja, det er det. Alt til sin tid. Trenger jo ikke sy hele tiden da, starte med å tre i tråden. Huske at om det snurper seg er det bare å blåse litt støv, tre tråden på nytt og sånn. Go girl!

   Liker

   • Eventuelt smøre med litt olje. Støvblåsing og olje hjalp fra meg da jeg forbannet symaskina en sen kveld i fjor. Etterpå har oppført seg helt eksemplarisk.

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s