Retro-meditasjon med hekling

Image
Slike lapper lærte jeg en gang å lage av min farmor

Når det som en gang ikke var så stilig plutselig blir mote synes jeg det er stas. Særlig når det handler om noe jeg syntes var fint også da, egentlig.

IMG_7050
Fargepletten min

Altså når det min farmor lagde av restegarn, som hun sikkert hadde lært av sin mamma plutselig pryder et lekkert magasin. Når det som var et litt sånn fattigmannsprosjekt blir fashion så kjenner jeg at verden er god og ydmyk på bunnen, om du forstår.

Det er fint når gamle tradisjoner og kunnskaper blir elsket av nye generasjoner.

Jeg kjøpte bladet Molly Makes og fant disse lappene, med en enda bedre oppskrift enn den jeg husker i hodet mitt.

Molly Makes

Lappene jeg har laget før, av restegarn. Men denne gangen kjøpte jeg fire nye garnnøster.

Det skal bli en pute i vår nye Daybed, som slettes ikke er ny. Den er det eldste møblet vi har i huset. Men det er nytt at den står i stua.

Molly # 3
Seng fra Thomas familie, pute brodert av mormor, gul pute fra 2013, farmors strikkede teppe, batikkpute fra 70-tallet og litt utslitt, men reparert IKEAteppe som jeg har hatt siden jeg flyttet hjemmefra i 1986! Og rosa tapet fra Designers Guild.

Hekling er meditasjon for meg. Og så er det et helt overkommelig prosjekt. Som man også kan drive med når man vil ha litt selskap men for eksempel ikke synes det er sååå interessant å se hver detalj i en fotballkamp, men gløtte opp når kommentatorens stemmeleie blir litt høyt!

Har du et husflidsprosjekt på gang i sommervarmen?


Posted

in

,

by

Comments

8 svar til «Retro-meditasjon med hekling»

  1. valget er gjort og jeg vil lage, og jeg vil gjøre | ellens oase avatar

    […] mye jeg har lyst til å lage. Jeg er snart ferdig med mitt Molly Makes # 1 prosjekt som er å lage en heklet pute. Jeg har en jeansskjorte liggende som jeg skal pimpe opp med noen scrappeperler jeg har hatt […]

    Liker

  2. Molly Makes – en give away jeg er SÅÅÅ entusiastisk over å få gi bort! | ellens oase avatar

    […] Jeg vet at det er et eksemplar på vei til meg også, og gleder meg skikkelig, selv om jeg har LITT igjen på dette prosjektet fremdeles: retromeditasjon med hekling! […]

    Liker

  3. Renee Aas avatar
    Renee Aas

    Ååååh – skuvseng i stuen – ønsker meg – på hvilket annet sted kan det være bedre å slenge seg ned med en bok da ?
    Digger putene dine – og den gule – eeeeelsker 🙂

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Den gule er fra Kremmerhuset!

      Liker

  4. underveis avatar

    Jeg må alltid ha håndarbeid! Og noe enkelt å ta med rundt om sommeren. Og du inspirerte meg til å sette igang med et lappeteppe – så nå er det det jeg driver med. (Og «re-skill» er jeg veldig opptatt av.)

    Liker

  5. KristinB avatar
    KristinB

    Oi, jeg visste ikke at Molly Makes var kommet i norsk utgave – skal sjekkes ut!

    Likte bestemorsrutene dine, kule farger – og en kjempekoselig dagseng, skulle ønske vi hadde hatt plass til en sånn her hjemme (…tenke, tenke, kan det presses inn et sted tro?) 🙂

    Har blitt veldig glad i håndarbeid som voksen og strikker, hekler og syr med stor glede. Å skape noe med enkle midler og egne hender gir en utrolig tilfredsstillelse, samtidig som det er nyttig. Og så har jeg tenkt endel i det siste på at de ferdighetene som var selvsagte for bare et par generasjoner siden er i ferd med å forsvinne ut av hverdagen til folk. Og at det er dumt, at vi dermed mister noe essensielt. Så jeg slår et slag for re-skill, altså å ta tilbake disse ferdighetene, og å lære dem videre til neste generasjon. -På pinnene for øyeblikket er det ei babyjakke, i samme gulfarge som den runde puta di!:-D

    Gleder meg til å se ferdighekla resultat, et godt tips til montering synes jeg er å bruke en ensfarga ferdig pute, på IKEA eller Kid er de jo nærmest gratis:)

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Ja Kristin veldig enig i re-skill tanken. Der jeg jobber har vi faktisk fått inn pensjonister via Husfliden som har lært barna å strikke. Fantastisk fint, nyttig, og koselig for alle parter!

      Liker

  6. Mary-Ann Astrup avatar
    Mary-Ann Astrup

    Takk for at du skriver om Mollie Makes i bloggen din! Hilsen Mollie Makes teamet i Norge 🙂

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!