Retro-meditasjon med hekling

Image

Slike lapper lærte jeg en gang å lage av min farmor

Når det som en gang ikke var så stilig plutselig blir mote synes jeg det er stas. Særlig når det handler om noe jeg syntes var fint også da, egentlig.

IMG_7050

Fargepletten min

Altså når det min farmor lagde av restegarn, som hun sikkert hadde lært av sin mamma plutselig pryder et lekkert magasin. Når det som var et litt sånn fattigmannsprosjekt blir fashion så kjenner jeg at verden er god og ydmyk på bunnen, om du forstår.

Det er fint når gamle tradisjoner og kunnskaper blir elsket av nye generasjoner.

Jeg kjøpte bladet Molly Makes og fant disse lappene, med en enda bedre oppskrift enn den jeg husker i hodet mitt.

Molly Makes

Lappene jeg har laget før, av restegarn. Men denne gangen kjøpte jeg fire nye garnnøster.

Det skal bli en pute i vår nye Daybed, som slettes ikke er ny. Den er det eldste møblet vi har i huset. Men det er nytt at den står i stua.

Molly # 3

Seng fra Thomas familie, pute brodert av mormor, gul pute fra 2013, farmors strikkede teppe, batikkpute fra 70-tallet og litt utslitt, men reparert IKEAteppe som jeg har hatt siden jeg flyttet hjemmefra i 1986! Og rosa tapet fra Designers Guild.

Hekling er meditasjon for meg. Og så er det et helt overkommelig prosjekt. Som man også kan drive med når man vil ha litt selskap men for eksempel ikke synes det er sååå interessant å se hver detalj i en fotballkamp, men gløtte opp når kommentatorens stemmeleie blir litt høyt!

Har du et husflidsprosjekt på gang i sommervarmen?

8 tanker om “Retro-meditasjon med hekling

 1. Tilbaketråkk: valget er gjort og jeg vil lage, og jeg vil gjøre | ellens oase

 2. Tilbaketråkk: Molly Makes – en give away jeg er SÅÅÅ entusiastisk over å få gi bort! | ellens oase

 3. Ååååh – skuvseng i stuen – ønsker meg – på hvilket annet sted kan det være bedre å slenge seg ned med en bok da ?
  Digger putene dine – og den gule – eeeeelsker 🙂

  Liker

 4. Jeg må alltid ha håndarbeid! Og noe enkelt å ta med rundt om sommeren. Og du inspirerte meg til å sette igang med et lappeteppe – så nå er det det jeg driver med. (Og «re-skill» er jeg veldig opptatt av.)

  Liker

 5. Oi, jeg visste ikke at Molly Makes var kommet i norsk utgave – skal sjekkes ut!

  Likte bestemorsrutene dine, kule farger – og en kjempekoselig dagseng, skulle ønske vi hadde hatt plass til en sånn her hjemme (…tenke, tenke, kan det presses inn et sted tro?) 🙂

  Har blitt veldig glad i håndarbeid som voksen og strikker, hekler og syr med stor glede. Å skape noe med enkle midler og egne hender gir en utrolig tilfredsstillelse, samtidig som det er nyttig. Og så har jeg tenkt endel i det siste på at de ferdighetene som var selvsagte for bare et par generasjoner siden er i ferd med å forsvinne ut av hverdagen til folk. Og at det er dumt, at vi dermed mister noe essensielt. Så jeg slår et slag for re-skill, altså å ta tilbake disse ferdighetene, og å lære dem videre til neste generasjon. -På pinnene for øyeblikket er det ei babyjakke, i samme gulfarge som den runde puta di!:-D

  Gleder meg til å se ferdighekla resultat, et godt tips til montering synes jeg er å bruke en ensfarga ferdig pute, på IKEA eller Kid er de jo nærmest gratis:)

  Liker

  • Ja Kristin veldig enig i re-skill tanken. Der jeg jobber har vi faktisk fått inn pensjonister via Husfliden som har lært barna å strikke. Fantastisk fint, nyttig, og koselig for alle parter!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s