drit i hvordan du ser ut

Vår i hagen

Bilde fra i fjor, blomstene lar vente på seg!

Ja, helt ærlig synes jeg det er dårlig språk å si drit i. Så det her er litt tabloid, for å sjekke om drit i genererer lesere. Men. Egentlig er det dette jeg mener:

– Drit i hvordan du tror at andre muligens synes at du ser ut!

Jeg forundrer meg over, og tenker at det er ganske trist, at mange mennesker har så stor tiltro til at de kommer til å bli bedre likt av andre om de går ned noen kilo.

Nå tror det er viktig å være opptatt av kroppen sin. Ta godt vare på den. Sette pris på den og takke den for alt den gjør for oss. Hjertet, pusten, og alle de andre organene som holder oss i gang hver ensete dag med et svært maskineri, helt uten vaktmester. Og at det må være helse som motiverer oss til å spise skikkelig og være i bevegelse.

Og kanskje er det dette som gjør at så mange sliter med overvekt og livsstilssykdommer? Det er ikke motiverende nok å jobbe for å bli likt av andre. Og kanskje er det et sunnhetstegn. For vi vil jo alle bli elsket og beundret for den vi er, uansett utseende. Det er det vi synes er riktig.

Så da står vi igjen med oss selv. Spise og trene for helse. For et godt liv. Puste dypt. Tomglo rett ut i lufta. La telefonen ligge. Gå ut av nettet.

Snakk pent til deg selv.

Tilgi deg selv.

Plukk en blomst.

Og ha en god lørdag!

Ellen

5 tanker om “drit i hvordan du ser ut

  1. Jeg er lubben og fornøyd med meg selv, men det er rart hele tiden å støte på andre damer som er en del smalere enn jeg og som klager over hvor store de er.

    Liker

  2. Det er godt å føle seg vel med og i egen kropp, men klart vi påvirkes av kroppsfokuset bl.a. i media. Tror vi burde lære på nyttdet vi kunne som 4-5-åringer: La oss fasinere av alt det rare og fantastiske kroppen vår er i stand til. Det forundrer meg f.eks. veldig at kroppen min har produsert tre helt individuelle ulike personligheter…
    («Mamma! Jeg klarer å rape når jeg vil!» Og så må du leve med konstante rape-lyder fra poden i noen dager…)

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s