Lag drømmegenseren selv!

Å gjøre om på et mønster og strikke genseren du ønsker deg, er kanskje enklere enn du tror.

Genser i Paris

Med drømmegenseren i Paris 2012.

For noen år siden kjøpte jeg denne genseren som jeg er superfornøyd med. Såpass at jeg ikke bruker den så mye. Jeg er redd for å bruke den opp, for helt ærlig er ikke kvaliteten så god. Men jeg digger fargene blått og rustbrunt. Det er varmt og klassisk på samme tid. Så jeg gikk i garnbutikken og fant garn i fargene jeg liker, og fikk hjelp med å finne en oppskrift så jeg fikk riktig garnmengde. 200 kroner for alpakkagarn, det er billigere enn jeg ga for orginalen i kjedebutikk.

Det tar litt tid å strikke med såpass tynt garn, men fordelen med enkel strikk er at man kan gjøre andre ting samtidig, som å se på Kampen om tungtvannet på NRK1 for eksempel.

Hjemme fant jeg en annen oppskrift på nettet som jeg har som utgangspunkt. Jeg har tenkt å gjøre min med trekvart ermer til albuen, og bruke skjorte under. Jeg ville ha raglanfelling og da søkte jeg på det. DROPS DESIGN har gratis oppskrifter, så her er det bare å meske seg i godbiter. Jeg endte med denne oppskriften:

Enkel DROPSgenser med alpakka DROPS 91.5 by DROPS design

Og er godt i gang!

Genser i Paris 2

Må være litt mer tålmodig enn vanlig, tar tid med 2,5 pinne 😉

Liker du å trikse og mikse med oppskriftene?

En tanke om “Lag drømmegenseren selv!

  1. Tilbaketråkk: Lag drømmegenseren selv - Tusenideer.no

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s