kunst som berører meg: Sandro Botticelli

Madonna med barn av Sandro Botticelli. Fotografert med min iPhone.

Sandro Botticelli er kunstneren som har malt Venus fødsel og de tre Graziene, på sitt helt eget, nydelige vis. På 1400-tallet i Italia. De to nevnte maleriene henger i Uffizi-galleriene i Firenze.  Verd å stå i kø for!

Dette maleriet henger i Louvre i Paris. Jeg så det i nå i oktober. Det tynne sløret over Marias hode er sånt som jeg faktisk blir litt rørt av. Det er virkeligere enn virkeligheten, så tynt og skjørt. Og vakkert.

Forrige fredagskunst finner du her: Piet Mondrian

4 tanker om “kunst som berører meg: Sandro Botticelli

    • Takk, bra med tilbakemeldignger på det! Fint å dele litt med seg av det man kan noe om, og gøy at du liker det. Det blir bare små frø, men for alle frø man sår er det noen som spirer har jeg lest!

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s