Fancy barnebursdag? Neeei!

Pias verden spør: Er gammeldagse hjemmebursdager er ut?

Nei, det er ikke ut. Her kjører vi alt i all enkelhet. Det er middag, og boller eller kake. Aldri godteri eller gaveposer. Bortsett fra en gang, da minstebarnet hadde snakket om de gaveposene så lenge, han var 4 år, og jeg tenkte: Greit. Det ble med den ene gangen. En annen gang spurte en gjest etter det. Jeg svarte:

– Nei, jeg gir ikke godterier til barn på en mandag i sjutida etter at de har spist kake og drukket saft.

Processed with VSCO with c1 preset

Han far sjøl gleder seg til å bære inn kake til 14-års dag!

Har vi feiring på en lørdag er det annerledes, da kan det bli lørdagsgodt, om selskapet er på kvelden.

Hvorfor hjemme?

Fordi jeg synes det er tryggest, mest praktisk og at det er koselig å ha barnas venneflokk innom huset minst en gang i året. Sånn er det for oss. Nå. Det kan forandre seg. Andre konsepter passer best for andre. Det er fint med litt forskjellig.

Har dere et bursdagskonsept dere er fornøyde med?

God feiring!

2 tanker om “Fancy barnebursdag? Neeei!

 1. Vi har så langt bare feiret bursdager hjemme også. Størstemann har allerede lagt planer for hjemmebursdag også neste år; opppgavebursdag som blir litt skattejakt. Lillebroren derimot er ganske sikker på at han vil ha bursdagen sin på lekeland. Jeg synes det er ganske koselig å stelle istand til bursdag, så det er mulig jeg vil føle meg litt snytt dersom vi har bursdag «ute». Også er det jo så deilig å sette seg ned når det er overstått 😉

  Vi har hatt forskjellige tema stort sett hver gang, de siste årene har det vært lego, kino, overnatting, sjørøver og påske. Mannen har ymtet frampå at vi kanskje kunne ha bursdag-bursdag, men har ikke helt fått gehør for det.

  Godteposene forsøker vi å få som en del av opplegget. De kunne f.eks. kjøpe det på kinoen, de måtte lete etter påskeegg på påskebursdag og det var premier i legobyggekonkuransen. Men egentlig er jeg enig med deg, det er ikke nødvendig å få med en godtepose hjem. Ser også at det blir litt status i å ha størst mulig pose, og det hender derfor at mengdene mer enn et barn egentlig skal ha i løpet av en uke.

  Liker

  • Ja, det handler vel om å finne sin form, og gjøre det man kjenner er riktig 🙂 Takk for at du titter innom. Som du ser er jeg relativt fraværende her for tiden, men morsomt at bloggen lever sitt lille liv uansett 😉 klem

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s