{Scrappelørdag # 30} Vi starter på nytt

Når et nytt år starter er en ren tilfeldighet. Likevel er det symbolsk viktig å kjenne på en restart, en ny begynnelse, en renselse fra det som har vært.

Scrap nov 2015 # 1

Det kunne ha skjedd når som helst. Det har altså skjedd nå. For en drøy uke siden. I dette året skal nye ting skje i livene våre. Vi vet ennå ikke så mye om hva.

En ny ting som skjedde i mitt gamle år var at denne karen ble tenåring og reiste på sin første utenlandsreide alene uten oss i familien. Han pakket selv og ga Traveling light en helt ny mening med 5 kilo i sin snertne kabinkoffert. Og han hadde en fantastisk 7. klassetur til Barcelona.

I mitt eget liv skjedde flere store yrkesmessige forandringer, kanskje ikke utad, men for meg. Jeg forsøkte meg som frilansjournalist, solgte noen artikler, solgte bilder til artiklene, startet et enkeltpersonforetak, og begynte skikkelig å savne lærerlivet. Jeg fikk fast jobb i Tønsberg kommune, og jobber nå som kontaktlærer i 1. klasse. Å få montessoripedagogikken til å fungere utenfor en montessoriskole har jeg funnet ut at er mulig, og jeg jobber stadig med nye oppfinnelser og måter jeg kan undervise på. Og derfor: Har jeg det veldig gøy og meningsfullt på jobb.

Hva skal dette året bringe meg?

Jeg ønsker å lande og bli godt kjent på min snart ikke så nye arbeidsplass, og jeg håper på en familiereise og en nyere bil. Dessverre når det gjelder bilen. Den er 15 år og har gått 250 000 +, og den har blitt reparert en god del ganger det siste året. Mest av alt håper jeg på å finne ro til å ta pauser, ta fri, og beslutte at nå er det bra nok – litt oftere. Jeg har også en intensjon om å komme meg ut av noen verv jeg ser at blir for mye for meg. Og ja, kvinner trengs, men kvinner trenger også å ha noe råderett over fritida si, ikke bare forpliktelser og husarbeid.

Har du noen ønsker og drømmer for det nye året?

Ellen

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s