UllfiltKÅPE – som jeg har laget sjøl!

Her er altså kåpa som for de fleste ringrever er a piece of cake, men for meg A Master Piece of Cake! Dette er faktisk min debut med søm og mønster helt på egen hånd.

Kåpe # 1

På oppskriften står det EASY. Og ja, det var ikke grisekomplisert. Men, jeg er glad jeg hadde sydd litt før. For jeg hadde en nøye sylærerinne i valgfag på gymnaset. Og der sydde jeg en gang en skjorte. Den ble ikke så fin at jeg hadde lyst til å bruke den, men jeg lærte noen prinsipper som gjorde at jeg visste hvor jeg skulle da jeg satte igang med dette prosjektet.

Ullfilt er utrolig lett å både klippe i og sy i. Det glir ikke, og man trenger ikke kante, for det rakner rett og slett ikke!.

Mønster til FRAKK og ullfilt har jeg kjøpt på Stoff og stil. Og litt hjelp har jeg fått til forandringene. Fantastiske Hege & Lindas systue hjalp meg en gang med å sy om min mormors gullbrokadekjole fra 1966 til å passe meg. Og jammen hjalp de (var det Hege eller Linda?) meg med å nåle kragen så den ble som den er nå. Min svigerinne Lisbeth hjalp meg med opplegget, så det ble rett. Takk snille mennesker for at kåpa nå er fiks ferdig!

Som håpet fikk jeg noen til å ta bilde av meg i Nydalen, takk Helles Syskrin! Helle blogger også for Tusen ideer, og der har hun delt masser av praktiske og kule sytips.

Så hva kommer nå?

Neste syprosjekt er en gardin til kjøkkenet. Du finner den her:

Gratis mønster på gardin fra Stoff og stil. 

God dag med hva du enn har på planen!

Ellen

3 tanker om “UllfiltKÅPE – som jeg har laget sjøl!

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s