{Sydilla # 3} D.I.Y. Lenge leve favorittjeansen!

Jeg ❤ når noe gammelt og ødelagt blir til noe nytt, fullt brukbart og fint. Her er en pute laget av hele familiens avlagte olabukseben. Samlet gjennom 10 år. Når det blir for mange hull på knærne i ei bukse blir den til en shorts. Resten av bena har jeg samlet til lapper til andre olabukser. Gjennom årenes løp har jeg mer olastoff enn jeg trenger til lapper. Idéen om et olalappeteppe fikk jeg i Mollie Makes # 5, men jeg tilpasset prosjektet til en pute av kvadratiske lapper.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Jeg liker godt tanken om at man ikke trenger å si farvel til sin favorittjeans selv om de som jeans har talt sine dager. Nå har vi ei pute der hele familiens jeans er sydd sammen til et lappeteppe av levd liv.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Her er den nylagde puta i selskap med to andre puter jeg ble inspirert til å lage av Molie Makes, det er de to hekleputene. Processed with VSCOcam with c1 preset

Jeg valgte å variere retningen på stoffene for å skape ballanse, og mikse fargevalører for mer liv i puta. Og som et av barna sa det:


– Oj, du har laget sjakkbrett i olastoff !


Til slutt sydde jeg på bonbonremser i gult og rosa med ulike sting og litt på utsiden for et tilfeldig uttrykk. Så sydde jeg på noen gamle knapper fra oldemors sigarkasse. Og til slutt broderte jeg teksten:


Sett deg her

Hvil deg nå


For det trenger vi.

God dag, kanskje med søm, og i alle fall med litt hvile!

Se også disse innleggene:

Bestemor – helkle – lappe – pute

Selveste retroputa

3 tanker om “{Sydilla # 3} D.I.Y. Lenge leve favorittjeansen!

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s