{Foto} Fotoshoot faktisk – og noen tips

Jeg har hatt besøk av en fotograf. Hennes oppdrag var å portrettere meg. Ja plutselig så skjer ting man virkelig ikke forventer. Saken kommer i KK.

Ida  Bjørvik

Fotograf Ida Bjørvik tar detaljbilder av arbeidsbordet mitt

For noen dager siden ble jeg intervjuet om kreative bøker av journalist Tone Ruud Engen i KK, som lager en sak på Arne og Carlos’ kommende bok, som handler om nettopp dette (hurra!). Jeg trodde jeg bare skulle være litt fyll i saken, men så fikk jeg mail fra redaksjonslederen i KK, der hun spurte om jeg kunne stille til fotografering. Så i går kom Ida Bjørvik hit. Vi omdekorerte, prøvde med fotograf på gardintrapp inn vinduet, og diskuterte frem og tilbake til vi til slutt endte opp i den lille stua vår, som vi kaller for dukkestuen (såå liten er den!). Og slik ble et herlig svalt scrappe- og AJ-rom med behagelig lys til. Et rom jeg ikke har lyst til å flytte ut av nå….

Jeg håpet at jeg skulle snappe opp noen triks og tips mens hun var her, og det gjorde jeg. Jeg fikk oppleve i praksis hvor viktig det er å:

  • Kommunisere med den man fortograferer, si – Bra! og – Fint, – Fint smil, – Godt blikk, og andre gode meldigner som gjør at man opplever det som greit å bli tatt bilde av, og at bildene antageligvis blir bra. Det gjør at man skjønner at man er på rett spor, og ikke blir sittende med det samme stive blikket og smilet hele veien
  • Skifte vinkel ved å gå å rundt objektet, sette seg ned, reise seg opp, være aktiv med kameraet
  • Snu og flytte på objektet
  • Få med elementer som gir en interesse eller friskhet til bildet, som en katt (den var ikke så glad i å posere..), eller en blomst, den var ganske god 😉

Saken handler om å lage kreative dagbøker, minnebøker, scrapbøker eller AJ-bøker – og jeg forteller litt om hvordan jeg gjør det. Dette er en sak jeg brenner for.


Fordi jeg tenker at det er fint, og viktig å ta vare på de beste bildene.


Jeg har skrevet tre saker om dette selv:

Art Jornaling – artikkel i Mollie Makes den kan også leses på Tusen idéer:

Lag din egen kreative dagbok med Art journaling

Slik sikrer du familiens historie i Hjemmet

Slik tar du bilder med mobilen i Hjemmet

Og Ida, takk for at det var du som kom, det var så inspirerende for meg å ha deg her! Sjekk hennes bilder:

Ida Bjørvik photographer Facebook

og her:

idabjorvik.com

10 tanker om “{Foto} Fotoshoot faktisk – og noen tips

  1. Tilbaketråkk: Arne, Carlos og jeg | ellens oase

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s