{Sydilla # 2} D.I.Y. Putetrekk

I neste del av sykurset Sew With Us skulle jeg lage putetrekk. Siden jeg hadde litt igjen av mitt stripete stoff og trimmingen fra kafegardinen, var det ganske enkelt å gå i gang med dette prosjektet.

Processed with VSCOcam with a1 preset

Cusion/Pillowcase at ABM Sew With Us online course, Fabric and trimming from Designers Guild, Processed with VSCOcam with a1 prese

På kurset er det riktig nok oppskrift på putetrekk til sengetøy, som jo er pittelitt mer omfattende, men jeg valgte å hoppe over den varianten i denne omgangen, og bare lage et sofaputetrekk. På den måten fikk jeg kastet et gammelt trekk også, som egentlig gikk i stykker med en gang jeg hadde kjøpt det (hallo, hvorfor kastet jeg det ikke med en gang, istedet for å se på det i årevis????). Så ut med det, og på med nytt selvgjort trekk.

ABM Pillow detalj

Detalj med fløyelsbånd, blonde, bon-bons og oldemors sigarkasseknapp

For å gjøre litt mer ut av puta tok jeg inn noen idéer fra scrapbookingprosjekter der jeg ofte legger til strimler fra ark, bånd og knapper. Her er et gammelt fløyelsbånd fra en cowboyfest jeg var på en gang, jeg brukte det som halspynt – en blonde fra et kurs med Marianne/Skorpionens rede, en stor knapp fra min oldemors sigarkasse med gamle knapper i, og ja så nærmest vips var denne puta ferdig. I stor grad inspirert av The Great British Sewing Bee, så gjorde jeg litt topstitching (Det låter litt bedre på engelsk, hehe) for tilpasse puta litt bedre, og også tilføre en kant på sidene.

Happy sewing!

Det neste prosjektet jeg skal vise er en annen pute som jeg har laget av olabukser som har blitt til shortser, altså det vil si den delen jeg har klippet av, som som ikke ble til shorts!

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s