Hekle- og strikkedilla med ny bebis i familien!

Noen strikk er klassiske. Sånn er det med dette teppet fra Nøstebarn. Tynt, men lunt for en liten tass, og akkurat det som trengs for varme dager, og de litt kaldere.

Hekle og strikke til HeddA

Teppe fra Nøstebarn og tøfler fra Mollie Makes #07

Nøstebarnteppet er et teppe som ligger løst og enkelt over babyen på de varme dagene, og brettes en gang eller to når det er kaldere i lufta. Det fungerer like bra i vogn som i seng. Dette er teppet du kan være trygg på at ungen din er varm nok med, og heller ikke mister helt pusten av. For teppet puster, så barnet slipper den klamme opplevelsen som dyne eller bommuldsteppe gir. Jeg brukte etterhvert bare sånne tepper med mine små, og brukte ikke dyne før de vokste ut av vogna, som jeg ellers brukte både dag og natt på sistemann, så kunne vi bysse ham i søvn om han våknet midt på natten.

Helt nyfødte liker å ha ting tett rundt seg, det minner dem om tida inne i den trygge magen, og med dette teppet kan du pakke i vei, eller bare rulle teppet sammen og lage et lite rede når babyen er våken, og ikke skal ha noe over seg. Når ungen skal sove legger du strikketeppet over den lille. Hun eller han sovner, og etter en stund ser du kanskje de små tottelittene stikke opp av vogna. Teppet er så lett at barnet får til å bevege seg også!


Det sååå viktig at de små får plass til å bevege seg, samtidig som de ligger trygt og lunt.


Oppskriften er superenkel, men jeg skal ikke ta fra Nøstebarn copyrighten, så her kan du kjøpe oppskriften om du vil ha den:

www.nostebarn.no

Stikkingen er rett frem og tilbake, så dette klarer ALLE! Jeg har brukt garn fra Helios, men Nøstebarn selger også garnet sitt på samme nettsted.

Vi har fått en bebis i familien, ei lita jente kom i mai, hun er kusine og niese for oss, og stor er stasen!

På den måten fikk jeg en anledning til å hekle disse søtnoesene av noen tøfler også, ikke av de aller mest praktiske, men så søte at jeg  måtte hekle dem likevel! Har du Mollie Makes #07 liggende, så har du oppskriften.

Happy strikking og hekling!

PS: på Tusenidéer har Mary-Ann lagt ut oppskriften på tøflene også!

Bamse-tøffel-oppskrift på Tusenidéer

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s