{Oldemors kogebog # 6} Soveværelset

Soveværelset må ikke forsømmes; ti der tilbringer beboerne over tredjedelen af sin levetid.

666px-Harriet_Backer-Chez_moi

Harriet Backer fra Holmestrand. Chez Moi, mariet hang på Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø da jeg jobber der som museumspedagog.

Frisk luft, rene sengeklæder er nødvendige betingelser for et menneskes sunhed og velbefinnende. Madrasser og sengklæder maa om sommeren lufte ud i frisk luft og solskinn og bankes vel. Om vinteren faar man nøie sig hver dag at brede sengeklæderne ud og sætte dynerne paa kant , mens man lufter ud, før sengen redes. Intet, som utreder lugt (skiddentøi), maa findes i soveværelset, saaledes heller ikke blomstrende planter. Dyr (f. eks katte, hunde, fluer o.s.v.), der ofte kan være smittebærere, bør holdes borte.

Aj aj aj, har litt å gå på her ser jeg oldemor!

6 tanker om “{Oldemors kogebog # 6} Soveværelset

  1. Den boken er utrolig interessant…man får ett innblikk i husmorens hverdag…og jeg må jo si at det er litt morsomt at fluer defineres som dyr….og jeg kan se for emg at det var en meget slitsom jbb å holde fluene unna soverommet på f.eks en gård…i allefall når jeg vet hvor mye naboen som driver med sau sliter med fluer inne sommerstid….

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s