En ønsket gave

Noen ganger får man akkurat det man ønsker seg.

Tekanne

Tekannen fra IKEA

Før, før familien og jeg oppsto, pleide jeg å lage kannevis med te. Til folk som kom på besøk. Eller bare til meg selv. Jeg hadde en stor kanne til mange kopper. Og en mindre en, til to kopper. Den store ble borte på veien, i en flytting, eller kanskje knuste den. I det siste har jeg tenkt at jeg ønsker meg en stor ny en. Når barna vil ha te, og vi trenger mye. Så plutselig fikk jeg en stor fin og ny tekanne. I gave fra en gjest. En ny venn som besøkte vårt hus første gang på nyttårsaften. Så stas, for et koselig minne å ha, om en nyttårsaften og en ny venn!

Tevarmer

Denne tevarmeren kom til oss med et bryllup som spleiset vår familie med skottene i 1974. Den lå ubrukt da jeg flyttet hjemmefra. Så jeg tok den med meg, og har brukt den siden. Nå får den igjen en perfekt kanne å varme!

Jeg leste nylig at te er enda sunnere enn vann. Det finnes anioxidanter i teen som vi virkelig trenger.

Ifølge den ferske forskningsartikkelen, er det dokumentert at tre til fire kopper te om dagen vil kunne redusere risikoen for hjerteinfarkt. Effektene på kreft er derimot mer usikre. Til gjengjeld skal teens innhold av fluor ha andre positive virkninger, som å beskytte mot tannråte og styrke benbygningen (aftenposten.no).

Den eneste ulempen er at te kan være dårlig kombinert med opptak av jern. Så om du lider av jernmangel bør teen drikkes utenom måltider.

Jeg husker at kok-kæreren vår sa dette da vi gikk på ungdomsskolen, at te kunne være en dårlig kombinasjon med kroppens jernopptak, men at det gikk greit om man har melk i teen.

Noen som vet noe om denne forskningen?

Mer om min for alltid favorit-te finner du her.

God dag med te!

En tanke om “En ønsket gave

  1. Legger inn en kommentar fra Åshild via epost. Er det flere som ikke får til å kommentere?

    Det må være bedre å ha sitron i teen enn melk. C-vitamin bidrar til økt opptak av jern.
    Jeg foretrekker helt nylagde tekopper med nykokt vann enn te fra tekanner, (jeg synes tilogmed te fra teposer er bedre enn te fra tekanne), så her står flere flotte keramikkanner bare til pynt.

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s