Inspirert til nyttårsmeny

Energi kommer og går. Det har vært mange år da jeg ikke har har hatt overskuddsenergi til å sette meg inn i det franske kjøkkens finurligheter. Men nå!

IMG_1516

Nyttårsmenyinspirasjon: Lekre retter f ra middelhavslandene, Jamie Oliver og Det gode franske kjøkken av Julia Child.

Inspirasjon er noe annet enn gjennomføringsevne. Mye inspirasjon faller av på veien, men ikke dette prosjektet!

Da jeg så filmen Julia og Julia med Maryl Streep i hovedrollen som Julia Child som lagde kokeboka Det gode franske kjøkken, og arbeidsløse Julia i New York som bestemte seg for å lage alle Julia Child sine retter og blogge om det, fikk jeg så lyst til å gjøre det samme. Altså lage alle rettene. Det viste seg at svigermor hadde boka, og da var jeg plutselig halveis til paradiset. Men. Overskuddet og energien til å ta i vei med fransk matlaging var på nivå null. Det er sikkert fem år siden jeg ble eier av Det gode franske kjøkken, og enda lenger siden jeg så filmen.

Nå har jeg åpnet boka og bestemt meg for tre oppskrifter. Ikke så kompliserte, men dog. Det blir nyttårsfeiring med Julia Child, Jamie Oliver og Lekre retter fra middelhavslandene i år. Jeg gleder meg til å koke og brase, sammen med min svigerinne Lisbeth og ungene!

(Og jada, det er nok arbeid igjen til pappaene med dovasking og støvsuging, fyring og sånt)

Spiseprogrammet for inngangen til 2015 er klart, og det blir som følger:

 • Løksuppe fra Det gode franske kjøkken, med mørk kraft laget fra samme bok. Selv om Julia Child sier at buljong er like bra, så skal jeg debutere i «selvlaget-kraft-bransjen.»
 • Gresk salat fra Lekre retter fra middelhavslandene
 • Tapenade fra Pastakokeboken
 • Pesto
 • Ribbe a la Espen Nersveen og heiemat.no – og ja, den er så god at vi orker litt til!
 • Rød kål a la Ludl
 • Quiche Lorriane fra Det gode franske kjøkken
 • Godt brød
 • Oster og fiken
 • Lime- og sitronterte med bringebær fra Jamie Oliver

Vi skal fylle huset til randen med store og små, det er lenge siden.

Har du noen matretter du har lyst til å ta i vei med, eller som du endelig har laget?

God kveld til deg fra meg!

Ellen

2 tanker om “Inspirert til nyttårsmeny

 1. Det høres spennende ut 🙂 Jeg og ei venninne hadde en tradisjon tidligere som etter noen år på is er blitt plukket opp igjen i år, nemlig at vi feirer nyttårsaften med treretters middag…eneste kriteriet for middagen er at vi aldri har laget rettene tidligere…jeg skal ikke påstå at alle nyttårsmiddager har vært like vellykket men jeg gleder meg som en liten unge til nyttårsaften 😀
  Fortsatt god romjul til deg og dine 🙂

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s