Drømmesjefen?

Jeg har en drømmejobb jeg noen ganger tenker på. En jobb der jeg tenker at jeg kunne gjort en forskjell.

Jonas Gahr Støre

Ellers i livet tenker jeg at jeg gjør en forskjell ved å være lærer for noen barn. Men hvis. Hvis jeg skulle hatt en stor og viktig og respektert jobb. Et sted der beslutninger tas.

Da ville jeg ønsket å være politisk rådgiver i utdanningsdepartementet.

Hvorfor?

Jeg har jobbet i offentlig skole, og jeg kommer til å gjøre det igjen.

Jeg har jobbet i Montessoriskole i 11 år. Jeg var med å starte en.

Jeg tenker at Montessoripedagogikken har mye å dele med den offentlige skolen. Maria Montessori gjorde mange oppdagelser som kan brukes over alt. På en øde øy. I en hektisk by. For alle barn. Jeg har lyst til å dele.

Så til min nær Jonas opplevelse:

Jonas Gahr Støre blir her bokbadet av Jan Mehlum på Babels kafe i Tønsberg.

Og jeg tenker at kanskje er han drømmesjefen. Han har

 • Jobbet med forberedelser til opphevelsen av apartheid i Sør Afrika på oppdarag fra Røde Kors som 26 åring.
 • Fransk universtitetsutdanning i internasjonale spørsmål.
 • Konflikthåndteringsutdanning fra Harvard
 • 6 år som utenriksminister.

Det er noe av hva Jonas har syslet med.

Han holder fast ved det grunnleggende i sosialdemokratiet:

– Hvis ikke vi mennesker holder sammen blir vi knust.

Han advarer mot større forskjeller mellom folk.

Han forteller at som student i Frankrike var han ikke flinkest, men han hadde kritisk sans. Han tenkte at det var lettere å tette kunnskapshull enn å opparbeide seg en kritisk sans. Et samfunn trenger mennesker med kritisk sans. Han sier at et samfunns tillit er grunnleggende for at det skal fungere. Og at den tilliten er sjelden i verdenssammenheng. Men at det er noe vi har, og som er verdifullt i vårt samfunn. Vi har tillit til politi, og vi vet at vi får igjen på forsikringen når vi har betalt premie, vi får rettshjelp, osv.

Mange bruker Støres formue mot ham. Jeg har hørt folk si at han er i Arbeiderpartiet bare fordi han kan gjøre karriere der. Jeg tenker tvert om. Jonas Gahr Støre kunne gjort karriere hvor som helst. Nettopp på grunn av sin bakgrunn har han vært i stand til å ta valg.

Det interessante er at de samme kritikerne ofte begrunner venstresidas motstand mot rein kapitalisme med missunnelse.

I bokbadet fortalte han om grunntanken i konflikthåndteringskurset han ble sendt til før han skulle ut på sitt Sør-Afrika oppdrag:

– For å ivareta egne interesser må du forstå andres.

At denne tanken kan brukes i Palestina- og Israelkonflikten. Man kan ikke bare heie på Palestina. Israel må også fris fra sin byrde om okkupant. Slik var det i Sør Afrika også. De hvite ble befridd fra sine roller som makthavere og undertrykkere. Under Apartheid kunne ikke hvite velge, uten å komme i fare.

Dette er noen av grunnene til at jeg tror Jonas Gahr Støre er en god sjef.

Jeg måtte dessverre gå litt tidlig fra dette bokbadet. Jeg skulle til Nøtterøy kulturhus og høre på en annen kar. Ingvard Wilhelmsen. Professor og spesialist på indremedisin, fordøyelsessykdommer OG psykiatri. Han snakket om boka si Det er ikke mer synd på deg enn på andre, om ansvar og frigjøring fra angst og unødvendig bekymring. Egenlig i samme gate som Jonas som snakket om samfunnet, snakket Ingvard om mennesket i møte med seg selv.

Ja Jonas. Det er bare å si i fra, så sender jeg deg CVen min.

Hvem er din drømmesjef?

2 tanker om “Drømmesjefen?

 1. Takk Johnny for ditt svar, og for videoen du delte. For meg er det nødvendig å ha to tanke- og drømmesett gående, både i forhold til den realistiske nåtidsvirkeligheten, og den visjonære virkeligheten som går helt inn i evigheten. Ja, jeg tenker at vårt samfunn er til dels styrt av grådighet, og det finner jeg udelt negativt. Samtidig er jeg helt sikker på at for ganske mange er det solidaritet og fellesksap som er det viktigste. Jeg tenker også at urfolks visdom egentlig holder som veileder for vår retning i livet.

  Liker

 2. Jesus Kristus, eller han representerer den nye mannen, men slik gikk det dessverre ikke. De korsfestet bildet på sannheten og løslot forbryteren og lovløshetens Barrabas. Dette trenger ikke nødvendigvis å være annet enn en fortelling, men den symboliserer vår verden med sin voksende korrupsjon og bevegelse bort fra det naturlige med kloning og genmanipulering. Det digitale systemet ødelegger også funksjonene våre og hukommelsen.

  Status er viktigere enn etikk og moral. Kameraderiet begynner å vise sitt sanne ansikt. Det merkes på kvaliteten på de offentlige tjenestene. Venner og bekjente ansettes fremfor kompetanse. Vi har knapt hatt en minister de siste 14 år med kompetanse innen avdelingen vedkommende styrer. forsvarsjefer, politidirektører, helsesjefer, etc. Politidirektøren under 22/7 var psykiater. Vi har hatt to PST sjefer uten politierfaring, og landet er fult av politimestere uten erfaring fra politiet, samt innkvoterte kvinner. Dette merkes i mediabildet med absurde historier man nesten ikke skulle tro var sanne. Og det blir stadig fler av dem.

  Jeg ser for meg et modent, klokt, ærlig, trofast, dedikert, kjærlig menneske. Vi snakker om fullkommenhet. Den fullkomne far og den fullkomne mor. Vi mangler gode rollemodeller på dette, og det er ikke så rart når kapital slår ut kompetanse eller ærlighet.

  Se for deg bølla i klassen med ufattelige økonomiske verktøy tilgjengelig, og som samtidig ikke trenger å følge spillereglene. Det er disse menneskene som kommer seg frem i dag. Pyramidesamfunnet er bygget for juksemakere og de som albuer seg vei, eller kan operere i det skjulte i ly av hemmelige forbund og nettverjk. Og med dagens elektroniske kartlegging av mennesker, bedrifter, politikere og nøkkelpersonell kan jo fremtiden bli interessant. Elektroniske gigantregistere vil være tilgjengelig for alle datakyndige utenom folk flest.

  Jeg mener derfor at vi skulle byttet ut hele systemet. Høyre og venstresiden er UT i et helhetlig samfunn. Vi trenger å tenke annerledes for å få til langsiktig planlegging. I dag trekker Ola og Kari i hver sin ende av et tau og forsøker og trekke hverandre ut i søla. Bare et samfunn med en bevisthetsgrad på 0,1 til 10 % kan finne på å gå i strid med seg selv på denne måten. Vi kunne hatt verdens beste offentlige skoler og sykehus, men noen er tjent med at det går dårlig, og nå kartlegges samfunnet av spionPR byråene, som raskt var ute med å presse på genmanipulert mais. Det undret meg at man visste dette og slo til så fort man kunne og på tross av at politikerne og folk flest er i mot.

  Både den rødgrønne regjeringa og nå de blå har vært et stort tap for Norge og Demokratiet. Støre og arkitekt Kolberg er neppe noen endring i bedre retning. Støre fulgte opp som Jens. Vi skal bli best på klima, men vil ikke bremse oljen. Tvert i mot ble det rekordøkning, og nå må folket betale miljøavgiftene som vil komme på rekke og rad.

  Skal vi finne gode ledere så må vi se på hva folk gjør og ikke hva de sier. Sylvia Brustads siste bok er et godt eksempel på hvor feil denne partipolitikken er for landet. «I partiets tjeneste», og det viser hvor missforstått rollen til de folkevalgte har blitt. Det heter ikke lenger i folkets tjeneste og det merkes på landet. De viktige oppgavene forsømmes til fordel for FN, NATO, USA, EU, etc

  Hillary Clinton fikk 500 millioner av Støre og Jens. noen måneder etterpå går hun av som utenriksminister og man mener det var et taktisk valg med tanke på presidentvalg i USA 2016. jens delte ut nesten 100 milliarder av folkets penger under finanskrisen. 55 milliarder til IMF tror jeg det var. Dette er de store gutta og slikt blir det jobb av?

  Nei, denne eliten kan dere ha for dere selv. Jeg ville satset på det alternative folket, og også urinvånere.

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s