Hvordan går det med frilanskarrieren min da?

For et års tid siden tok jeg en beslutning om å slutte i min jobb gjennom elleve år. Min faste jobb.

Prins Eugen Waldemarsudde blomster

Så langt, så godt. Feirer med blomster fra Prins Eugen Waldemarsudde. Stockholm 2014.

Da jeg fikk sommerferie i år fikk jeg også min siste faste inntekt uten å vite når, eller fra hvor jeg neste gang skulle få lønning.

 • I november 2013 startet jeg på kurset Bli Magasin Journalist, som jeg har holdt på med til nå
 • I mars tok jeg kurset Mastering Your DSLR Camera
 • I juni tok jeg kurset Mastering Your External Flash
 • I juli tok jeg Fotokurs for journalister

Siden mai har jeg sendt artikkelideer til ulike magasiner. Og fått mange avslag.

Så hvordan går det nå da?

Den aller første saken jeg begynte å jobbe med har jeg pitchet til flere redaksjonssjefer som mente ideen var god, men ikke passet i deres konsept. Så til slutt, fikk jeg napp, og den kommer på trykk i Hjemmet. Artikkelen heter SLIK SIKRER DU FAMILIEKRØNIKEN FOR FREMTIDEN, og den har fotograf Morten Krogvold og konservator ved Preus Jens Gold som ekspertkilder.

1. desember kommer en sak jeg har laget om ART JOURNALING på trykk i Mollie Makes. Det er et magasin du har muligheten til å vinne her i Ellens Oase! I den saken intervjuer og fotograferer jeg Marianne Johansson som driver bloggen: Skorpionens rede. Jeg besøkte Marianne på Hamar, og hun brukte maling og stempel og blekk og utklipp og you name it, til å lage to Art Journalingsider. Hun inspirerte meg stort, så jeg håper hun vil inspirere deg også.

Ellers har jeg etablert et enkeltpersonsforetak, vært på kurs med skatteetaten, vært på gründerforedrag, opprettet bedriftskonto, lært meg faktureringsprogram og sendt faktura nummer 1. Jeg forsøker å holde starm struktur på hver dag, med lister for hva jeg skal gjøre.

Nå er det meste praktiske på plass og jeg er ferdig med mine fire kurs.

Planen min er å lage ca 4 saker i måneden, og ha en 60 % lærerstilling. Fordi jeg elsker lærerjobben, men jeg elsker også å skrive. Skriving og journalistikk var min drøm da jeg var en ung jente som som søkte meg ut i verden. Jeg tok journalistlinje på forlkehøgskole, og jeg sa til en venninne at jeg hadde lyst til å jobbe med featuresaker. Da så hun på meg og sa: – Ja, men det vil jo alle!

Jeg tolket meg ut av den muligheten. Det var nok like greit, bare på feil premisser. Men jeg tror helt sikkert at bransjen var for tøff for meg den gangen. Jeg har mer ro til å skille hensiktsmessig og ikke for meg selv nå, og ikke minst har jeg mye erfaring å bringe inn i spørsmål og temaer.

Så får vi se om et år da, hvor denne beslutningen har tatt meg hen!

Fin dag til deg!

Ellen

14 tanker om “Hvordan går det med frilanskarrieren min da?

 1. Så spennende og inspirerende å lese!! Selv har jeg startet egen virksomhet i høst uten å ha en deltidsjobb ved siden av… Det er til tider litt for spennende 🙂 Ønsker deg masse lykke til!! Følger spent med videre.

  Liker

  • Så bra tanteb, jeg har ikke løpt på lenge – har breukket den ene foten og tråkket kraftig over på den andre, så det blir lenge til skjønner jeg nå etter åtte uker…. Deilig å høre om regnværsløp, og at du heier på meg varmer 😀

   Liker

 2. Hei, Ellen.
  Følger bloggen din. Du skriver så mye interessant og bra. Gøy med frilans og eget firma. Mollie Makes kjøper jeg.. Nesten alt annet innenfor hekling og strikking, kommer i handlekurven og..

  Om du ikke har noen lærerjobb, trenger vi tilkallingsvikar. Har du lyst, kom gjerne på besøk og observer hos oss, på Falkensten Montessoriskole.

  Hilsen Renate

  Sendt fra min iPhone

  Liker

 3. Heier på deg Ellen!! Har stor tro på deg, du er så målrettet og utrolig flink til å skrive, med litt ekstra «snert»
  Og tusen takk for fine ord *klem* Gleder meg til Desember-utgaven av Mollie Makes!
  Marianne

  Liker

 4. Å så spennende 😊 flott at en endrer kurs når og følger drømmene sine … Jeg heier på deg, og gleder meg til å følge fortsettelsen. Lykke til …

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s