Ny høstgarderobe helt gratis

I skapet mitt finnes det noen godbiter som trenger noen justeringer, som har et hull eller trenger en liten reparasjon. Det kan det bli en ny-gammel garderobe av!

Brun bluse

Jeg har tatt frem symaskinen og fikset på denne blusen som jeg kjøpte selv om den var for stor. Fordi jeg syntes den var så fin. Dermed ble den bare en sekk. Nå har jeg sydd den inn i alle sømmer rundt hele, og den har gått fra str 44 til str 42, sånn cirka.

Grønn H

Denne grønne har jeg alltid syntes var for stor i armåpningen. Sydd litt sammen øverst på skuldrene, og i sidene. Voila!

Filippabukser
To dressbukser som på mange måte er litt ute på dato, men Filippa K går aldri ut på dato. Det fikk jeg bevist da jeg var i Tromsø i fjor. På MAS på Strandtorget kjøpte jeg denne grå buksa i 1999. Nå var den tilbake, bare litt dyrere. Min grå bukse er like fin selv om jeg har brukt den mye. Av ulike grunner har jeg ikke brukt den på mange år. Men nå er jeg klar igjen. Bare at nå var det noe som ble litt feil. Den var litt lang på beina. Derfor har jeg sydd opp denne buksa til «Høyvann», og vips så er buksa «ny». Da jeg kjøpte den gikk vi med svarte PLATÅsko, sånne veldig svære var det eneste rette på den tida. Da var det greit med laaange bukser, men nå, vil jeg at skoene skal synes litt mer. Så fikk hjelp av en god venninne i sommer til å finne rette lengden. Det kan fort bli litt klovn med vide korte buker. Så er det denne sorte. Har hatt sorte dress-klovnebukser før så disse skal bli smalere og beholde lengden.

Gamorøs ull
Denne grønn-gull genseren fra Part Two kjøpte jeg i Oslo for ca hundre år siden. Den har blitt liggende i skattekammeret med andre godsaker. Jeg tok den frem og oppdaget et hull. Nå er hullet stoppet og jeg har gammel-ny genser. Varm og litt glamorøs. En fantastisk combo!

Har du gjort noen redesigns til ny høstgarderobe, eller har du lyst til å ta maskinen fatt?

6 tanker om “Ny høstgarderobe helt gratis

  1. Jeg har en del halvferdige prosjekter liggende, kanskje på tide å fullføre dem? De har jo bare ligget på vent siden i sommer (til tross for at det egentlig bare er et par sømmer som mangler). Sliter med at jeg synes det er kjedelig å måle, så det kan fort bli litt unøyaktig. Og at jeg ikke har erfaring nok til å se de gode løsningene alltid da.

    Også har jeg en skappelgenser som jeg må korte ned armene på før jeg kan vise den fram 🙂 Jeg målte fra feil sted da jeg beregnet hvor lange de burde være…

    Liker

  2. Så moro med ny garderobe! Jeg er dessverre ikke flink til å sy, men når Helma var baby hadde hun en nydelig høstkjole i cordfløyel med noen applikerte skogsdyr på i str 62-68. Den kjolen klippet jeg av hempene på og sydde på en tykk strikk fra en for kort bukse på! Å det skjørtet passer enda ! Ellers ligger nivået mitt på å klippe av bukser til shorts 🙂

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s