Her er søndagskaka, laget av Thomas og meg

Hvem skulle tro at vi skulle begå en kakeoppskrift sammen darling? Det ble ei kake aom alle barna i barneselskapet likte. Og de voksne som kom innom etterpå. Til kake å være er den heller ikke så værst grei næringsmessig med mandler, havregryn, blåbær og meierismør. Den lille søsteren på fire sa til mammaen sin at hun ville ha sånn i sin bursdag. Så da måtte oppskriften skrives ned med blekk!

Thomas og Ellens smuldrepai Opprinnelsen til denne fikk jeg av min koselige kjøkkenvenninne fra Valdres da jeg var mitt første år i Tromsø. Hun hadde lært den av sin au pair madame i Sveits, som jeg tror var fra Australia. Prinsippet er veldig enkelt. Det er fire ingredienser og du tar like mye av alle de fire ingrediensene. Dermed kan du doble og triple alle veier helt ukomplisert. Vi gjorde det litt annerledes. Vi byttet ut 250 g hvetemel  med 100 g hvetemel og 150 g havregryn. Det ble veldig krispy og godt. Du kan gruke et glass eplesyltety om det ikke er bærsesong. Vi brukte blåbær. Du kan bruke epler. Eller hva som helst. Du kan ha is eller vaniljesaus eller krem til . Eller ingenting. Den var supergod som den var. For vi rakk ikke lage noe saus denne gangen. God bakst og god søndag! Ellen

3 tanker om “Her er søndagskaka, laget av Thomas og meg

  1. Veldig god var den. Vi klarte ikke å vente helt til Ive sin bursdag…, så allerede på søndagen ble det lagd smuldrepai her i huset! 😄

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s