Safari i midnattsol

Når en på én gang liten og stor gutt spør om å få være med mammaen sin ut og ta bilder er det ingen selvfølge lenger. Når klokka blir 01.00 på natta og han fremdeles vil være med, og vi går ut for å fotografere og snakke i natten, da er man midt i et øyeblikk man ikke vet om kommer igjen, akkurat sånn. Sånne småstore fugler flyr ut og inn av redet nå.

 

Anton i middnattsol # 2

Fotosafari i Midnattsol # 1

Når vi går ut for å ta bilder midt på natten er det mye som tyder på at det er sommer, det er ferie og vi er i midnattsolens paradis. Her er vi i Guvåg i Vesterålen. Vi har sett Tyskland mose Brasil og vi er fremdeles lysvåkne og på jakt etter det fine fotolyset. Det er varmt og lyst og plantene gror døgnet rundt. Her er sola bak et stort fjell så ikke direkte lys, men lyst.

Jeg har nå tatt et blitskurs, og det var vanskeligere enn jeg trodde skal jeg innrømme. Her er det ukjent hav så langt jeg kan forestille meg selv etter 5 ukers kurs. Mandag skal jeg begynne på enda et fotokurs, på norsk denne gangen.

Har du lyst på et fotokurs for journalister, skribenter og bloggere så sjekk ut denne lenken.

God fotodag – eller noe helt annet fra Ellen

2 tanker om “Safari i midnattsol

  1. Fotokurs er gøy da 🙂 Kunne tenkt meg å deltatt på et selv, gjerne et som var litt avansert.
    Ellers bruker jeg Lightroom til å redigere bildene mine, enten bare med små justeringer eller ved å bruke presets som er i programmet. Det er best til RAW-bilder da. På mobilen bruker jeg pic-tap-go 🙂

    Liker

    • Ja, da trenger du nok noe mer utfordrende. Jeg har nettopp lært meg DSLR. Og trenger masse praktisering i manuell fotografering. Når det gjelder RAW og redigering så skal vi også lære dette. Sjekket ut Lighroom og fant ut at jeg skulle vente med det. Hva slags løsning har du spesiellinor? Fast abonnement på Photo Shop og hele pakka?

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s