Flyvertinnemote – je t’aime!

Det var det jeg visste at flyvertinnemoten var akkurat det jeg trengte. Ja jeg visste jo ikke det, jeg visste ikke at det var noe som het det en gang. Men. Så kjøpte jeg dette magasinet som heter Scandinavian Retro, og der!

Flyvertinnevintage

Med 5 år gammel kjole fra H&M og et silkeskjerf har jeg flyvertinnemote på min måte. Enkelt og praktisk og fint!

Der leser jeg at flyvertinnemoten er på full vei inn som vintagemote. Og jeg som nylig har kjøpt meg dette skjerfet!

Det er kanskje utrykk for en ubevisst lengsel mot de kvinnene jeg syntes var aller vakrest da jeg var barn, som jeg så når vi hentet min bestefar på Fornebu. Han var sjømann og vi møtte ham alltid på flyplassen når han kom hjem. Det var jo ikke ofte. Flyet var alltid forsinket, så vi ventet. Og ventet. Og mens vi ventet passerte flyvertinnene elegante og verdensvante forbi. Så lenge jeg kan huske har jeg lengtet ut i verden. I flyvertinnene var eleganse og tilgang på verden forent.

Kjolene, frisyrene og skoene med akkurat passe hæler er til sammen så perfekt elegant! Je t’aime!

Ta bare en titt på disse flyvertinnene som i 1970 representerte hvert sitt flyselskap. SAS-vertinnen nummer tre fra høyre. Utseendet var regulert på detaljnivå, pasjefrisyren fikk ikke berøre kragen!

Flyvertinner

29.07.1970 Long Beach, 12 flyvertinner fra ulike flyselskap. Sjekk føttenes vinkel! Jeg har avfotografert dette bildet fra Magasinet Scandinavian Retro.

Hva synes du, har du et forhold til flyvertinnevintage, eller er du klar for å få det?

3 tanker om “Flyvertinnemote – je t’aime!

  1. Tilbaketråkk: Designeventyr bakerst i et skap | ellens oase

  2. Ja, jeg er også veldig glad i vintagemoten som er på stort oppsving. Kanskje ikke spesielt i flyvertinnemoten, men mest femtitallsestetikken, men det er mer fordi den stilen sitter bedre på min kropp. Kan anbefale butikken Manillusion i Oslo. Fins også som nettbutikk!

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s