Norges eneste reisende Tesalong

En tesalong som reiser rundt til der den trengs. Mandag trengtes den på Melbu Hovedgård i Vesterålen.

Tesalong #  3

Blåbærkake, klassisk sjokoladekake og sitronkake serveres med tre forskjellige tetyper som passer til hver sin kake.

Kaker og te, hvem trenger vel kaffe?

Tesalong # 1

Ordentlig teservise som hun ikke serverer kaffe i, fordi det setter smak!

Betty tar med service og alt hun trenger til dit en tesalong behøves. Hun har også kjøpt seg en campingvogn fra 1957 som hun skal bruke på tesalongreisene sine.

Tesalong # 2

Min svigerinne Lisbeth får påfyll av te.

På Melbu hovedgård var det Sommer-Melbuarrangement og kunstkafé med professor i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen, Gunnar Danbolt. Han snakket om kunstens betydning for samlingen av Norge til et folk i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Gunnar Danbolt i samtale over sin te ses helt til venstre.

Tesalong # 4

Betty og den reisende tesalongen hennes, for anledningen på Melbu hovedgård.

Som en stor overraskelse for oss startet kunstkafeen med servering fra Betty’s reisende tesalong, en helt spesiell opplevelse satt i scene av Elisabeth Fauske. Jeg sier satt i scene fordi hun skapte en fantastisk stemning på et fantastisk sted. Hun hadde med seg kaker og te og servise. Et lite eventyr av English Afternoon Tea i den nordnorske sommerkvelden. Takk Betty’s Tesalong for en uforglemmelig opplevelse.

Og takk til Gunnar Danbolt som jeg hadde i barokk kunst på Universitetet i Tromsø våren 1995, og som stadig tar oss med verden rundt i Kunstreisen på NRK P2.

Til slutt kan jeg dele et reisetips for sikker oppbevaring av kontanter som jeg husker han ga oss da vi skulle på studietur til Roma i 1995: Han gikk alltid med pengene sine i en slitt Rimipose når han var på reise. Jeg er nok litt for forfengelig til å følge det rådet, men kan være greit å ha i bakhodet.

God ferie alle som har!

2 tanker om “Norges eneste reisende Tesalong

    • Ja, du kan sikkert kontakte henne på Facebooksiden, det gjorde jeg da jeg skrev blogginnlegget. Fikk inntrykk av at hun holder til på Stokkmarknes, og at hun reiser rundt derfra!

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s