Barnebrusdagsgaver, hjælp!

Dyrt, dritt eller noe helt annet?

Image

Barnebursdagsgavelageret er oppdatert.

Jeg har noe på hjertet når det gjelder barnebursdagsgaver. Selvfølgelig har jeg det. Jeg er jo hu derre som skal mene noe om alt. Jeg vet ikke om noen tenker sånn om meg, men jeg tenker noen ganger sånn om meg selv. Likefullt har jeg noe på hjertet når det gjelder barnebursdagsgaver, og så min personlige konklusjon.

 • Gaver er dyrt, noen er livredde for å være kiipe og kjøper litt for dyre gaver, andre kan ikke prioritere barnebursdagsgaver i sin økonomi og dropper å sende barna i selskap.
 • Det blir ofte noe søppel ungene får, noe de har sett på TVreklame som ikke egentlig var gøy viste det seg, noe som snart går i søpla.
 • Gavene tar plass, det skal holdes orden på og ryddes.
 • Kasting av alle disse lekene og dingsene er i beste fall et miljømessig hjertesukk.

Jeg ser egentlig ingen andre fordeler med gaver enn disse to: Gavene møter barnas forventning om gaver, og det gir dem en ummiddelbar lykke. Men lykken er kort.

Min konklusjon er at jeg har sluttet å etterkomme barns bursdagsønsker, jeg kjøper det jeg tenker at er bra for dem, til en rimelig penge. Bøker. I bokhandlerne finnes ofte en liten krok med billige bøker, og det finnes ofte en litt bortgjemt hylle med enda billigere bøker, som ikke er på kampanjebordet. Der gjør jeg noen raid innimellom. Nå har jeg gjort et sånt raid. Det var Tønsbergdag på torsdag, og da kjøpte jeg denne buketten her. Svein og roitta i syden for 49, – stk, en tegnebok til samme pris, og Lasse og Majas detektivbyrå til 79,- i flere eksemplarer. Det synes jeg er gaver som er helt innafor, og jeg har sluttet helt å vurdere om noen vil like dårlig at jeg kjøper gaver på salg.

Har du noen refleksjoner rundt barnebursdagsgaver?

Apropos gaver, er du med på min gave som er utgave # 5 av Mollie Makes?

 

10 tanker om “Barnebrusdagsgaver, hjælp!

 1. Det viktigste, synes jeg, er at barnebursdager skal være noe alle barn kan være med på. Derfor synes jeg det er en ting man bør snakke om på foreldremøte, og at foreldrene bør tenke inkludering mer enn hva man selv vil og kan. Fordi det er viktig for MITT barn at barnets klasse har kultur for at alle skal kunne være med, uansett. Det er en investering i et bra klassemiljø.

  Derfor er jeg veldig glad for at det i eldstebarnets klasse var erfarne foreldre som tok grep på første foreldremøte. System for vennegrupper, enighet om at utgangspunktet var at alle skulle inviteres hvis invitasjoner skal deles ut på skolen (enten alle jenter eller alle gutter – alt. hele klassen), og at bursdagsgaver skulle koste rundt 50 kr. Fordi når noen familier har 2-3 barn som skal inviteres i typ 50 bursdager i året kan det være en stor økonomisk belastning for noen familier. I andre barnets klasse har vi Facebookgruppe for foreldredialog – og der blir det for hver bursdag mulighet til å være med på fellesgave. En forelder melder seg og oppgir kontonr., så betaler de som vil være med inn innen en gitt frist og den aktuelle forelderen sjekker med bursdagsbarnets foreldre hva barnet ønsker seg. Dermed får barna vanligvis en fellesgave og noen smågaver (fra de som har lyst til å ordne gave selv og/ eller ikke rakk fellesgaven). Jeg syns det fungerer veldig bra.

  Hvis man vil sikre seg at barnet får et bra skolemiljø, er det «gull» å melde seg som klassekontakt. De fleste foreldremøter er positive til klassekontakens forslagg, og det er lett å få til «gode vaner» som klassekontaktene etter deg viderefører.

  Vi har hatt gaver på lur de første skoleårene. Bursdagsinvitasjoner kommer noen ganger med ganske kort varsel (eller har blitt for lenge på bunnen av sekken….). Synes det forandrer seg rundt 10-års alder, da blir det vanligere at barnet vil handle selv/ med venner eller gir penger i bursdagspresang.

  Liker

  • Ja kjempefine tips du har der Liselotte! Jeg tenker også at 50 er en bra pris. Og at det er superviktig med foreldreenighet. Trygge folk med fornuftige og sunne meninger som de du møtte på første foreldremøte er GULL! Tusen takk for at du deler!

   Liker

 2. Å kjøpe på salg er supert! Jeg har til og med kjøpt gaver på fretex og loppis, men da til egne unger. Å kjøpe gaver på ferie har jeg også gjort. Og gitt videre gaver jeg selv har fått. Jeg har et eget gaveskap med sånt, kort også. Og en egen skuff med innpakningspapir og bånd. Det er kanskje ikke så vanlig, men jammen nyttig når man må trylle fram en gave på 1-2-3!

  Her er en av mine bloggposter om gaver og med gavetips: http://mariannedebourg.no/2014/02/19/gaveguide-spar-tid-og-penger/

  Liker

 3. Mine unger fikk en del bøker vi hadde fra før – da ble de gitt videre (passet bare på at det var til en annen gjeng unger slik at gaven ikke ble gjenkjent). Å kjøpe på salg er en god ide, man får jo egentlig en dyrere gave.

  Liker

 4. Vanskelig å etterkomme alle kravene om fint, nyttig, ønskelig og rimelig. Men har gjort en del av det samme som deg. Tilbuds-raid på bokhandel er topp, for bøker er vel aldri feil? Ofte avhenger det av tiden jeg har til rådighet. man kan finne mye fint, personlig og rimelig på nett. Er jeg i byen, prøver jeg å finne noe fint og innafor grensen. Feks en sommerkjole, bikini eller shorts og caps. Jeg har også en «gaveeske» med godsaker i, til krisesituasjoner. Apropos redselen for å være kjip! Ingen vil jo være det. Jeg har loddet stemningen blant andre foreldre og holder meg til ca det samme som andre (I think). Men noe jeg lurer på er re-gifting, er det ok? Sønnen/datteren din har 2-3 eksemplarer fra før, er det da ok å gi den videre? Hva med en superflott MEN brukt bok, som et tillegg til evt. penger? (eller ikke, du nevnte jo dette med økonomi). Har ikke gjort det, men har ofte tenkt at jeg selv heller vil være mottager av det, enn en plastdings som går i stykker etter 5 min? Nå tror jeg jammen svaret mitt er lengre enn hovedinnlegget, men har som deg reflektert en del over dette, å synes det er supert at du tar det opp, for det er høyst aktuelt. Ha en super helg!

  Liker

  • Herlig at svret blir lengre enn innlegget Linn!

   Jeg synes at regifting er veldig greit, og jeg har selv kjøpt ting brukt og gitt bort. Jeg synes personlig at det er mye mer stas med en gammel Petter og Lotta billedbok, enn en ny. Og jeg tenker at man får gi bort det man selv synes er fint, fremfor det man tror andre vil synes er fint.

   Liker

  • Interessant spørsmål det der om å gi bort brukte bøker! Har ofte tenkt på det selv fordi jeg har et knippe bruktbutikker jeg jevnlig er innom, hvor jeg stadig ser pene (men brukte) eksemplarer av gode bøker til en billig penge. Og jeg tenker alltid hvem som ville likt akkurat den boka – og at jeg selv ville blitt kjempeglad for å få en brukt bok – men at jeg ikke tror det går an å virkelig gjøre det…altså gi en brukt bok i gave. Så jeg har aldri gjort det selv, men hadde noen gitt meg en bruktbok i gave så ville jeg altså syntes det var supert 😀

   Liker

   • Ja, jeg har gitt det til noen jeg vet setter pris på det faktisk, men jeg spurte faktisk, og hun sa at det syntes hun var veldig koselig. En brukt bok og en bukett sommerblomster, that is my cup of tea.

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s