Rabarbrakjærlighet

Jeg elsker rabarbra! Og til tross for at det skal være svært få næringsstofer i denne veksten så tror jeg den må være bra for oss, den gir en sånn lykkefølelse å spise.

Rabarbra # 3

Fotografi er virkelig en vitenskap. Jeg har tatt så ufattelig mange versoner av dette nå. Øver med blitz. Skulle vel bare satt skåla i lyset, men nå er det blitz som gjelder!

Rabarbra # 1:2

Øver meg på blitz-bruk!

Rabarbra # 2:2

Holder på med Mastering your external flash kurs!

Nå har jeg funnet en formel på rabarbrasyltetøy som jeg vil dele med andre rabarbraelskenre.

3 liter rabarbra.

Skjær bort stilken og vask. Jeg har lært av gourmetkokk Morten Kristiansen at det er bare tull å skrelle, og at det er bare tull at rabarbra ikke kan spises etter St. Hans, men at det kan være lurt å skjære bort den stanga med frø, ellers bruker planten all kraften på å produsere frø.

5 dl sukker.

Ha i kjele på middels varme. frukten og sukkeret gir nok væske så du trenger ikke vann.

Jeg brukte dette til to paier, og fikk en skål syltetøy ved siden av. Syltetøyet smaker fantastisk med youghurt naturell, biola eller kefir. Og på brødskiva.

Har du ikke rabarbra, så har ofte innvanderbutikker det!

Kos deg!

2 tanker om “Rabarbrakjærlighet

  1. Vi har funnet ut at blitz rett og slett ikke funker på matbilder, og et er naturlig lys som gjelder. Maten blir satt nærmest mulig vinduene og vi bruker en reflektor (hvit kartong kan også brukes!) til å reflektere mest mulig lys. Bare et tips :0)

    Liker

    • Takk Marianne, jeg har nok mye å lære når det gjelder matfoto, det får jeg virkelig ikke til, men akkurat det tipset har jeg fått og har hvit kartong liggende om det skulle trenges. Litt underllig med dette blitskurset siden det er så lyst om dagen, dessuten har vi gule, blågrønne, rosa, og sort og hvitmønstrede vegger så jeg får ikke brukt så mye lightbounce som jeg skulle ønske fra hvite vegger. Men gøy likevel. Takk igjen for tipset, hadde litt glemt det, så mulig må fotografere mat snart igjen!

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s