Man får hjelpe hverandre der det trengs

Sa en venninne av meg. Vi var 23 og 24 år gamle. Vi leste til nynorskeksamen og vi hadde tatt inn på ei turisthytte i Bodø og omegn turistforening.

Anton leser for Waldemar mai 2014

Liten hjelper stor. Leser Donald for lillbror.

Jeg tror det var Tverrbrennstua. Jeg husker hun hadde nikkers på. Blå og med røde strømper. Hun la ved i ovnen. Og vi snakket om hvorvidt vi kom til å være bare vi to på fjelltur noen år frem i tid. Eller om det kom til å bli familier i våre liv. Vi snakket om arbeidsfordeling mellom mann og kvinne, og om hvem som skal gjøre hva. Det var da hun sa det:

Man får hjelpe hverandre der det trengs.

I dag har vi to blitt til oss. Pluss to karer og fem barn.

Og ja, jeg tenker at hun hadde veldig rett. Det tenkte jeg da og. Men enda mer nå. Man får jobbe med det man er god på. Ta i et tak der man har noe å bidra med.

Eller?

5 tanker om “Man får hjelpe hverandre der det trengs

 1. Da har du vært svært nært mitt barndoms paradis..! 🙂 Så fint et innlegg, jeg tar det med meg. Jeg føler at jeg er en dårlig venn for tiden, med unger og hele pakka. Men heldigvis er vi mange i samme båt, og vi hjelper hverandre stadig vekk når det kommer til å ha rom for å slippe ut litt luft 🙂

  Liker

  • Hvor var ditt barndomsparadis? Jeg gikk på lærerhøgskolen i Bodø, så vi var på flere Turistforeningshytter i området. Det er ikke alltid så lett å være aktiv venn med familie, synes jeg. Man trenger ro og fred også. Døgnet har bare 24 timer, uka 7 dager. Og plutselig har barna flyttet ut!

   Liker

   • Jeg er fra Beiarn, bor i Bodø og elsker turområdet som Salten har å by på 🙂

    Det er det som er. Men jeg forsøker å invitere venner med på tur, og da koser vi oss sammen, det er fint 🙂

    Liker

 2. Ja både du og din venninne har så rett så rett.
  I vår vennekrets har det vært en selvfølge, egentlig noe vi ikke har tenkt over. Det har bare vært slik at vi har hjulpet hverandre når og om det trengtes, selv om ingen av oss egentlig har forventet å få hjelp.
  De siste årene har det kommet en ny venninne inn i vennegjengen og jeg blir fortsatt like overrasket over hvor overveldende hun er for at vi hjelper henne. I mitt hode er hun en venn så skulle bare mangle. Dessverre er det mange som ikke opplever at man hjelper hverandre.
  Ønsker deg og dine en flott tirdag
  Klem fra Siv

  Liker

  • Ja du sier noe, jeg er kanskje ikke så god på å hjelpe venner når jeg tenker meg om. Eller spørs kanskje hva som er hjelp. Kanskje hjelper jeg noen med det jeg er god på, uten at jeg helt vet det.

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s