Når er det best å stå opp?

Jeg lurer på om jeg skal begynne å stå opp klokka fem om morgenen. Da er tankene klarest, og huset stillest. Jeg elsker å være oppe når de andre sover, og jeg tenker at da vil kanskje de mest kreative tankene komme ned på papiret, eller inn på skjermen. Da, med klart hode  og uten forstyrrelser.

Kastanjer på Haugar

Kastanjene blomstrer på Haugar.

Nå er det min siste time på døgnet jeg har til rådighet for kreative tanker og skriving. Den timen mellom 22.00 og 23.00 Det er ikke da hjernen min har mest energi. Tvert imot. Da er den full av hendelser og tanker som blander seg. Om jeg bare bytter den fritimen til morgenen så skulle det gå ut på ett egentlig.

Nå står jeg opp litt over seks. Barna halv sju. Ute av huset 07.25.

Jeg tror jeg ville blitt veldig fornøyd med å stå opp så tidlig noen dager i uka.

Men orker jeg det? Og vil jeg legge meg senest 22.00 hver dag?

Verdt en prøveperiode i alle fall.

Hva tror du?

Og fortell gjerne hva som er din mest kreative tid på døgnet!

2 tanker om “Når er det best å stå opp?

 1. Er en tanke jeg har tenkt mange ganger.
  Men sannheten er at det bare blir med tanken, jeg er nok alt for glad i å sove når jeg først er kommet i senga.
  Kanskje jeg likevel en dag vil komme meg opp så tidlig som jeg ønsker….
  Lykke til med forsøket !!

  Liker

  • Jeg har jo tenkt at dette KAN ha noe med alder å gjøre. Kanskje jeg skal snu det til en av de fine tingene med å bli voksen – at det er deilig å stå opp om morgenen 😉

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s