Karen Blixens hus. Dag # 6 i Nairobi, Kenya

«I had a farm in Africa, at the foot of the Ngong Hills…Up in this high air you breathed easily…you woke up in the morning, and thought: Here I am, where I ought to be.»

Her bodde Karen Blixen. Hennes hus ble brukt i filmen Out of Africa, og vi var der i februar 2014. Jeg måtte dit to ganger!

Karen Blixens hus# 1

Slik ser det ut når man kommer gående mot huset. Fra denne vinkelen kom Karens gjester.

 

Karen Blixens hus# 7

Og slik når man forlater huset.

Karen Blixens hus# 6

Jeg elsker denne typer pergola, og akkurat denne er nå min nummer en av favoritter.

 

Karen Blixens hus# 5

Etter at Denys Finch Hatton (Robert Redford i filmen) døde satt Karen Blixen her på en av steinbenkene ved det åpne vinduet hver eneste kveld. Hun røkte en sigarett og så mot Ngong Hills der han ligger begravet. Så gikk hun til sengs.

Karen Blixens hus# 4

Et fint sted å ha grammofonen sin!

 

Karen Blixens hus# 7

Bildet tatt fra der hvor traktoren hennes står. Den hun importerte fra England på 1920-tallet. Som gikk med båt til Mombasa, og derfra med tog til Nairobi.

Ja, jeg måtte bare hit igjen, altså to ganger. Til en tid da Kenya var ekstremt langt unna Danmark. Da ingen språk forente menneskene. For et strev det må ha vært. Å være hvit kvinne i dette så annerledes landet. Jeg syntes det var så annerledes nå. Jeg følte at jeg var på et sted der jeg aldri kunne blitt integrert, og det er nok riktig. Forskjellene er kanskje større i dag, på mange måter. Alt som har skjedd fra kolonitida til nå har satt sine spor. Kanskje var hun bare en underlig dame fra en annen verden, en som ga arbeidsplasser og var snill og klok. Karen Blixen hadde bortimot 1000 ansatte på farmen sin. Jeg følte meg bare hvit og rik.

3 tanker om “Karen Blixens hus. Dag # 6 i Nairobi, Kenya

 1. 1000 ansatte! Wow! Sykt lenge siden jeg leste Den afrikanske farm. Må innrømme at jeg fikk litt lyst til å lese den nå. Må nok finne den fram til sommerferien, da det er typisk i ferier jeg har ro (tid?) til å lese romaner. Dessverre. Men desto hyggeligere opplevelse da.

  Takk for masse Afrika-inspirasjon, Ellen. Jeg har i grunnen enda mer India-fetisj enn Afrika, men du har klart å vri blikket mitt fra India til Afrika med disse inspirerende historiene dine. Jeg tipper det alt i alt var en fantastik reise for barna dine også. Vi snakket forleden med vår 20-åring (!) om en av våre reiser for cirka 8 år siden og han husket mange detaljer fra den. Det har stor verdi, synes jeg, å reise med ungene, og det at har minner i lang tid etterpå.

  Altfor lenge siden jeg har vært på reise, kjenner jeg nå… 🙂

  Liker

  • Så fint å høre at det inspirerer. Jeg er full av så mye, så mange tanker fra den reisen. Særlig om fattigdom og forskjeller og urettferdighet. Ikke så lett å se de man skriver i et isolert lys når inntrykkene er så mangfoldige. Hvilken reise var det, for 8 år siden?

   Liker

 2. Tilbaketråkk: Hvem lar familieferien gå til en grav? | ellens oase

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s