En elefant dør hvert 15. minutt! Nairobi, Kenya dag # 3

Elfenben er mer verd enn diamanter! Noen er villige til å betale den prisen. Andre ser en mulighet til å tjene raske penger. Selv om de selv risikerer livet ved å skyte en elefant.

Elefant # 1

Holder flaska selv den luringen!

Her er vi i The Elephant Orphanage, der foreldreløse elefantbarn blir passet på. Stedet ligger inntil nasjonalparken, og elefantene blir gradvis vant til å klare seg selv. Elefanter får melk av mammaene sine i minst to år, og ofte til de er bortimot tre år gamle. Elefantbabyene blir funnet inntil eller i nærheten av mammene sine som ligger døde på bakken. Drept av krypskyttere for elfenbenjakt. Noen elefantbabyer tas vare på av flokken sin, men de overlever ikke lenge uten elefantmelk.

Elefant # 2

To av denne hver tredje time. En blanding det har tatt bortimot 30 år å komme frem til. Elefanter dør om de får kumelk!

Man regner med at om 20 år vil alle elefanter som lever fritt være døde. Dersom verden ikke slutter å etterspørre elfenben.

Elefant # 3

På med litt jordsolkrem!

Organisasjonen er avhengig av våre bidrag. Vi adopterte en elefant. Det vil si at våre 350 kroner bidro til at en elefant blir reddet. Hver elefant har mange adoptivforeldre, fordi det koster det 900 kroner per måned å holde liv i en elefantbaby, som her med melk som de får hver 3. time. Vi ga også en elefantadopsjon i gave til en slektning som snart har bursdag.

Vil du bli elefantadoptivforelder, eller gi noen en slik gave kan du gå inn her: Adopt an elephant. Du får månedlige oppdateringer på epost om elefanten du har adoptert!

For oss som kan svi av 55 millioner på å skifte ut seter på helt nye tog, er dette vanskelig å forstå. Om togsetene er et symbol på vår overflod, er jakt på utryddingstruede elefanter et symbol på hva fattigdom gjør.

God dag til deg som leser!

Ellen

Del denne gjerne på Facebook!

En tanke om “En elefant dør hvert 15. minutt! Nairobi, Kenya dag # 3

 1. Er det ingen som har fått stoppet denne elfenbenjakten ennå!? Jeg trodde virkelig verden hadde kommet videre. Men jeg er sikkert naiv…
  Nå ble jeg lei meg. Jeg synes jo elefanter er fantastiske dyr.

  Tips: Jeg har en utrolig fin fotobok som heter Elefant: http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8245808342 med fotografier av Steve Bloom (hvor jeg forresten har forsøkt å male en av motivene på malekurs – det ble ikke vellykket men..:D ).

  Jeg har også en mappe med bilder av elefanter på Pinterest. Det er så fine dyr!

  Jeg regner med at disse bildene er tatt da dere var nær på disse flotte dyrene? Var ungene i så fall med? Jeg skulle gjerne sett elefanter i virkeligheten (selv om jeg sikkert hadde syntes det var skummelt 🙂

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s