Prøver meg på quilting nå!

Quilting og patchwork er litt beslektet med scrapbooking i den forstand at det handler om å sette sammen farger og mønstre så det fungerer.

Image

Det røde stoffet blir bakstykke, den mørkeste tråden til å sy alt sammen på vrangen og den lyse tråden til å utgjøre selve quiltingen.

Jeg startet på et prosjekt for en stund siden inspirert av Mollie Makes. Jeg digger denne indiske formen for patchwork der man bruker store lapper. Mitt teppe er laget av rester fra en gardin jeg sydde for 5-6 år siden, stoffrester fra noen stolputer jeg sydde for mer enn ti år siden og som for lengst er utslitt. Noen sofaputer og en utepute. Alt i et sammensurium. Jeg skal få hjelp av en venninne av min svigermor til selve quiltingen. Så i går kjøpe jeg flanellbakstykke og vattering til å ha inni, og butikken Quiltefryd har også nettbutikk. Der i quiltebutikken lærte jeg at det er selve sømmen som holder alt sammen som er quilting. Lappesømmen heter patchwork. Så nå er jeg et steg nærmenre.

Er du med i trekningen om 5 Mollie Makes magasiner? Ikke? Bli med her!

5 tanker om “Prøver meg på quilting nå!

  1. Åååå, elsker quilting. Skal snart igang med søm igjen, etter mange års sømfravær…. Planlegger å sy tepper, puter og annet av gamle klær og gardiner. Det kommer en del quilt og Stitcherey på bloggen om litt. Ser fint ut, Ellen!

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s