Nostalgi og nytte

Noen ganger henger nostalgi og nytte sammen.

Saks og hullemaskin

Disse to tingene kjøpte jeg i den ene bokhandelen som fantes i Bodø i 1990. Jeg hadde begynt på lærerutdanningen og jeg trengte noen essensielle ting. En saks. En hullemaskin. Jeg vurderte stiftemaskin. Men tok en sjefsavgjørelse på å holde meg til binders. Et studentbudsjetts mange dillemmaer.

Nå har jeg brukt denne saksa, som egentlig er en papirsaks til kjøkkensaks en stund. Jeg har merket at den begynner å bli litt slarkete. Så kunne det kanskje være greit med en ny saks da. Men jeg fikk en slags panikk: For at et minne skulle bli borte. For ofte når jeg bruker denne saksa så skyller følelsen av splitter nytt studielån og splitter ny virkelighet innover meg. Og fremtid. Håp. Og energi i bøtter og spann. For dette ville jeg. Og Bodø var allerede et over all forventning fint sted å være.

Så jeg har pensjonert saksa fra den noe røffe kjøkkentilværelsen. Den skal få være papirsaks i resten av sin tid, og minne meg om en helt skjønn tid av forventing og ungt overmot.

Har du noen for andre underlige «minnesmerker»?

Og til slutt:

Har du tatt et lodd i min herlige barneplagg give away fra me&i?

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s