Jeg synes det er en Gullkalv jeg

Når jeg nå har blogget i snart 5 år, gjort nettstudier og hatt laptop siden 1995, er det vel på det rene at jeg setter pris på datamaskiner.

PC-er er ikke magiske

Fra Dagbladet i jula. Jentene i Unge Høyre er nøkterne i forhold til hva en PC-skolehverdag har betydd for dem.

Men. Jeg har aldri funnet dem mirakuløst funksjonelle i undervisningen av små barn.

Ja, som hjelp til lesetrening én til én for barn som trenger noe ekstra. For ekstra skrivetrening til dem som trenger det. Men ikke til undervisning i stor klasse, og ikke tilgjengelig hele tiden. En klok dame har sagt at vi mennesker velger den enkleste veien. Ofte er det lurt. Ikke alltid. PC-er er ofte den enkleste veien. PC-er er ikke kunnskap. Det er verktøy. Som er bra til mange ting. Men samtale, nærver, inspirasjon og entusiasme blir aldri sterkere når menneskene har en datamaskin mellom seg i skolen. Tenker jeg.

Jeg er også veldig i tvil om hvorvidt ungdommer lærer bedre med en PC i mellom seg, læreren og de andre elevene, og jeg synes vi skal lytte til de ungdommene som har vært igjennom en skolegang med PC-er tilgjengelig hver time, hver dag. Og høre hva de har å si om konsentrasjon og læringutbytte.

Tøffe jenter som tør tale makta midt i mot!

Hva tenker du da?

En tanke om “Jeg synes det er en Gullkalv jeg

  1. Det blir litt som den gamle vitsen med leksikonet som er så bra at det gjør halve jobben (fint, gi meg to). Datamaskiner er verktøy, på lik linje som blyant. OK, kanskje litt smartere enn en blyant da.

    Jeg synes det er naturlig at vi lar barna få bruke verktøy som er tilgjengelig ellers i samfunnet (hvor mange av oss skriver mye for hånd på jobb?) Men det er ikke alltid at man skal ha en pc foran seg, det er jeg enig med deg i.

    Hvis lærerene klarer å utnytte pcen til å øke læringsutbyttet, så synes jeg det er bra. Men desverre er det en del lærere som ikke klarer å bli fortrolig med datamaskiner og se muligheten for annerledes læring. For det er slik at vi mennesker lærer forskjellig. Ved å bruke datamaskin kan vi kanskje klare å ta i bruk flere sanser? Men det krever at man er villig til å tenke nytt.

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s