Brusregler også nå

– Nei, men det er jo ikke brus, sa mannen.

– Hva er det da, sa jeg.

– Det er SODA!

Image
Legg merke til : It is a natural choise! Her er det mye å smutthulle med, er det egentlig en jus? Men altså, rett skal være rett: Denne drikken inneholder altså 7 % grapefruktkonsentrat. Like mye som i Solo!

Dermed var et smutthul i familigrunnloven kommet for en dag! Familiegrunnlovregelen om å ikke drikke brus i hverdagene. Som ble ytterligere innskrenket da brusdagene ble fredag, lørdag og søndag, som jo utgjør så godt som halvparten av dagene i et liv. Så da ble det helt slutt på brus, bortsett fra til helt spesielle anledninger, men ikke nødvendigvis da heller. Man kan godt risikere å bli servert saft på julaften her i huset.

Så hadde det seg slik at jeg her en dag i jula fikk sånt sug etter Grape Soda. Som jeg drikker en gang hvert tredje år eller noe i den duren. Sist gang det skjedde kjøpte vi en «fake» grape soda. Det var ikke vellykket. Nå kjøpte far en kliss ekte Schweppes Grape Soda. En halv liter. Som han foreslo at vi skulle sprette da Mammon gikk på tv i går. Crazy days med ost og te og GRAPE SODA!

– Hæ, sa jeg, brus i dag? En slags hysterisk overdrivelse siden det var 1. nyttårsdag, og det er jo en dag som kan være duket for unntak, men uten barna, det går vel ikke? Vi skulle vel dele den halvliteren på fire?

– Ja det er jo ikke brus da, sa han, som mente at det tar veldig lang tid å forandre en sånn grunnlov. Og det er kanskje rett, men det må nok komme en liten tilføyelse i den muntlig avtalte familiegrunnloven der det heter at hverken brus eller SODA kan nytes på en hverdag, med mindre noen er syke, eller har bursdag.

Ha, det skulle tatt seg ut ja!

Sånn er det Darling, når du valgte deg en av de aller mest restrektive livsledsagerne som var å oppdrive på den tiden. Men det sa jeg ikke noe om sånn i begynnelsen da, for 14 år siden. Etter det snevret det seg bare inn. Regler, regler, regler.

Ja, det er sånn vi holder på da, vi to.

Har dere brus- og SODAregler eller????


Posted

in

by

Tags:

Comments

15 svar til «Brusregler også nå»

  1. Barbar Ella avatar

    Vi gir barna melk og vann, varm kakao til turkos og saft til fest. De har ikke fått smaken på brus ennå. Selv drikker vi aspartam-brus som bare det.

    Liker

    1. ellens oase avatar

      That makes sense Barbar Ella, lenge leve den dobbeltmoralske småbarnsforeldre-rampen 😉

      Liker

  2. TreTette avatar

    Hahaha, herlig! Jeg er ikke så streng på noe, egentlig, i utgangspunktet. Mannen er svært uenig i den påstanden, forøvrig. Jeg tenker at så lenge jeg er gnien i hverdagen er det plass til litt kos innimellom.

    Ville bare inn og fortelle at jeg leste boka i jula. Det var fantastisk, og jeg frykter at ungene kommer til å bli særdeles neglisjert fremover all den tid jeg har fått smaken på skjønnlitteratur, igjen. De hilser og sier takk 😉 Og så ville jeg bare ønske deg et riktig godt nyttår, med eller uten brus/soda/saft! 🙂

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Så bra! Det er deilig når man er inne i en god lesestim! Superfint nytt år til deg også Tre Tette!

      Liker

  3. Trond avatar

    Ikke brus og ikke SODA?? Hva med Tonic? Faller den også inn under brus/soda-kategorien eller kan den, hvis den tynnes ut med litt Gin, falle inn under reglene for vin?

    Og for å svare på ditt spørsmål så er vår uskrevne grunnlov omtrent som deres hva brus angår. Uten at familiens inntak av karbohydrater er lavt av den grunn. Jeg er redd paragrafen om sjokolade og smågodt ikke er så godt forankret i vår grunnlov 🙂

    Liker

    1. ellens oase avatar

      På en god sommerdag finnes det smutthull for tonic, dersom den ledsages av gin. Smågodt og sjokolade er på lørdager. Er det noe igjen forflyttes herlighetene til neste lørdag. På fredager forekommer peanøtter, på søndager kan det være dessert eller kake.

      Når jeg skriver dette kjenner jeg at jeg håper jeg slipper å kjempe igjennom dette regimet med en ny partner noen gang!
      Så hyggelig at du fant veien hit Trond, du er vel min tremenning over dalen?

      Liker

      1. Trond avatar

        Hei igjen Ellen!
        Høres ikke ut som dette er helt ulikt våre regler, men vi voksene sliter desverre litt med å være helt lojale mot reglene. Men vi prøver!
        Og ganske riktig gjettet Ellen – jeg er din tremenning. Det hender at jeg ser en lenke til bloggen din på Facebook og da hender det at jeg stikker innom. Men kan nok ikke skyte på meg å være en fast følger av bloggen din. Men det er jeg heller ikke av andre blogger heller….
        Men jeg kommer helt sikkert innom igjen!

        Liker

      2. ellens oase avatar

        Herlig Trond! Ja altså vi har det vel med å være litt mer engstelige for at barna skal få i seg usunne ting enn voksne, så lenge leve dobbeltmoralen!

        Liker

  4. spesiellinor avatar

    Ikke faste regler, men om vi har spist mye sukker en periode (som nå), så er det full stopp en stund!
    Det er jo like mye sukker i juice som i brus, så hos oss går det under samme.
    Syns du er lur som er bevisst på sånne ting 🙂

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Ja, det er jo det, men juice har jo noe næring i seg så et glass tmed juice til frokost blir veldig annerledes enn cola til frokost, eller hur?

      Liker

      1. spesiellinor avatar

        Det er helt sant, er mye gode vitaminer i juice også!

        Liker

  5. Åshild avatar

    Vi burde sikkert hatt både brus- og vinregler, men det har vi ikke.

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Vin blir noe annet….
      Neida, men sukkerdrikke ser ut til å være mest avhengisghetssakapende her i huset.

      Liker

  6. underveis avatar

    Hilarious!
    Jeg har jo før sagt at jeg er den andre strenge mammaen – i tillegg til deg – så her er det også plenty av regler. Ligner mye på dine. Godt nyttår!

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!