Julekortene er den fineste pynten!

Synes jeg.

Image

Det begynner med et kort, så kommer det flere. Og innen julekvelden så er det en god del kort rundt vinduet og på hyllene.

Å sende julekortene er også den fineste juleforberedelsen synes jeg. Da sitter jeg der og tenker på alle en liten stund. Finner frem adresser, skriver på konvolutter og klistrer frimerker. Fyrer i ovnen og drikker te.

Før skrev jeg alle julekortene. Så hadde jeg en periode da jeg lagde lange fellesbrev, om alt som hadde hendt. Så kjente jeg at det ble litt vel vellykket i forhold til virkeligheten i livene våre, for jeg orker ikke å legge ut den hele og fulle sannheten til alle. Det blir for mye følelsesmessig stress av det i førjulstida.

Nå sender vi sånne ferdige kort, med bilde av barna, hilsen og gledelig jul.

Og hva når barna blir store? Da blir det nok en annen variant. Men julekort er min greie, min måte å holde litt kontakt med folk på. I år sendte vi søtti julekort. Og fikk omtrent tretti. Noen tenker at da bør man ha dårlig samvittighet om man ikke har sendt til alle man får fra. Slutt med det! Vi har våre ulike måter å være sosiale på. Noen sender hilsen på Facebook, andre en SMS, og noen gjør ingenting. Det er helt greit.

Jeg sender kort.

Hva med deg?

4 tanker om “Julekortene er den fineste pynten!

 1. Så kjekt!! Jeg lager julekortene selv.. noen får helt enkle, og noen får litt mer forseggjorte.. noen får med bilde, og noen får uten.. Jeg sender også flere enn jeg får, men blir glad for alle som kommer, enten de er håndlagde eller butikklagde, med eller uten bilde, med eller uten «livshistorien»… 🙂

  Liker

 2. Vi er fortsatt på det litt lange – men i år litt kortere – julebrevet, med noen bilder på – men jeg kjenner litt på det samme som deg. En skriver jo ikke om alt – og da blir det liksom det «beste» som står der.
  Og de kortene vi får – de henger på klesklyper på en hyssing under kjøkkentaket!!

  Liker

 3. Utrolig koselig tradisjon og du har nok mange rundt deg som mener det samme, med tanke på det antallet dere har mottatt!
  I år har jeg måttet innse at jeg ikke rakk over alt og det har stort sett blitt familie som har fått julekort fra meg. Har rett og slett ikke hatt ork eller kapasitet til å lage flere. (ja, jeg lager såklart kortene selv, enn så lenge)
  Kanskje jeg må innse at det å lage kortene selv tar for lang tid? Men så er det jo det at jeg kose meg med det da, og lage personlige kort.
  Vel, får se neste år hva det blir til.
  Ønsker deg og dine en fin romjul og et fantastisk godt nytt år!
  klem

  Liker

  • He he Marianne, ja jeg vet at det er mange flittige scrappere som lager alt selv, og de starter i oktober. Det begynte jeg aldri med. Dvs, jeg har klistret på noen greier på et tidspunkt, men fant ut at jeg heller ville sende mange greie kort en noen få fine. Klem til deg og!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s