WordPressbursdag i Ellens Oase!

For et år siden hadde jeg en idé om å proffe opp bloggen min, og jeg bestemte jeg meg derfor for å flytte ellens oase fra Blogspot til WordPress.

Men ble det proffere, penere og enklere?

1 år på wordpress

Fotografert av min eldste sønn på fottur i fjellheimen sist sommer.

Jeg er litt usikker på det, og lettest av alt var det nok å se ulempene den første tiden. Jeg syntes at det var mange ting som var bedre med wordpress, men noen ting var også mindre fleksible. Som malen jeg valgte, jeg likte den, men den var veldig låst.

Nyinnflyttet i wordpress ble alt veldig stille, akkurat som når man flytter i virkeligheten. Da må man ut og skaffe nye venner i nabolaget. For de som pleide å være innom bloggen min ble ikke nødvendigvis med. Og det er nok bare sånn det er at man ikke alltid husker på å legge inn ny adresse på bloggrullen sin, og så er det kanskje også sånn at man følger med på forskjellige ting til forskjellige tider, og noen ganger tar et følge slutt, eller blir sjeldnere.

I gang med wordpress så oppgraderte jeg straks for llitt mer fleksibilitet. Bursdagsgaven til bloggen i dag er enda en oppgradering. Den kan du se i form av at jeg har fått en meny for mine viktigste kategorier øverst. Og så har jeg nå skaffet meg ellens oase som eget domene. Ja, ikke vet jeg helt hvilke rettigheter det gir meg, men det ser kult ut da, og så kommer man rett til bloggens forside om man søker på ellens oase. Det er vel også sånn at jeg har retten til ellensoase.com, det er ikke noen andre som kan ta det som domene.

Siden jeg flyttet alle innleggene, bildene og kommentarene med et eneste tastetrykk skulle jo alt være salig enkelt. Men. Jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk enslags hjemlengsel. Det har jeg skrevet om ganske nylig i gamlebloggen. Det hadde selvsagt å gjøre med at i det jeg flyttet hadde jeg nettopp fått litt futt og fart i bloggen, mer besøk, flere kommentarer. Jeg følte at jeg hadde skapt et lite samfunn som levde sitt eget liv der inne med koselige folk som snakket med meg og hverandre. Det var god stemning.

Et år er gått og jeg har vært i tvil om det var lurt å bytte bloggplattform. Så jeg var innom og lagde et par innlegg i gamlebloggen nå for ikke så lenge siden. For å kjenne på om jeg skulle gå tilbake. Jeg skal ikke det. Jeg kommer til å bli på wordpress nå. Det går bra, vi begynner å bli kjent, bli venner.

Det eneste jeg savner akkurat nå er hvordan jeg administrerer bloggrullen min. Jeg skulle gjerne hatt det sånn at den som er oppdatert sist ligger øverst, og at jeg får med overskriften på den aktuelle bloggens siste innlegg. Men kanskje handler det om at jeg ikke finner ut av hvordan jeg gjør det.

For det er jo sant. Det tar tid å finne ut av alt dette. Og det er gøy å finne ut av alt selv. Og så er det en hobby. Jeg liker det å få skrive om akkurat hva jeg vil, være min egen redaktør.

Jeg skulle jo hatt en gi-bort her nå siden det er bursdag. Men jeg har ikke noe å gi bort akkurat nå. Det jeg har er en bra melding til alle som har blitt begeistret for Mollie Makes: Jeg skal få gi bort fem eksemplarer av bladet hver gang det gis ut i 2014, det vil si seks utgaver. Og det er jeg glad for, fordi det er et magsin for skaperglede!

Hva synes du, proffere, penere, enklere? Har du noen forslag til enda flere forbedringer av bloggen min?

Noe flere har nevnt for meg, men som jeg håper å ha fått bukt med endelig, er at det tok lang tid å laste inn bloggen her på wordpress. Nå tror jeg at jeg har minsket alle bildene, og jeg har også bare fire bloggposter man ser før man må klikke seg videre. Har det hjulpet synes du?

26 tanker om “WordPressbursdag i Ellens Oase!

 1. Grattis med domene 🙂 Tittet innom den gamle bloggen din, og synes nå denne ser proffere ut. Liker at det går an å klikke inn på forskjellige tema på toppen, og det savner jeg selv på blogspot. Fine bloggen dette. Nå må jeg jo rusle litt rundt inne hos deg 🙂

  Liker

  • Hei Huldra, velkommen! Ja det var faktisk grunnen til at jeg ville flytte fra blogspot, men det tok meg altså et år å finne ut hvordan jeg skulle få det til. Det løste seg da jeg oppgraderte og betalte noen $. Det finnes andre Themes for utforming der det går, men så ville jeg beholde denne da. Fordi jeg synes den er litt annerledes, ikke så stram, men heller ikke så mye dill dall. Har skiftet på fargene da, fordi jeg gjerne ville ha blått, orginalen er beige, og så har jeg skiftet fonter. Så stas at du liker bloggen min! God bloggtur!

   Ellen

   Liker

 2. Hei. Bloggen din ser fin ut og har det fint på bursdagen sin – tror jeg. Jeg leser det du skriver her om hva du har forandret og hva du tenker om layout og oppsett og opplegg – og føler meg ganske uproff selv. Jeg er liksom mest en skrivedame – som skriver ord og ikke (gidder å) sette(r) meg så mye inn i alt det tekniske. (Ikke gidde, det høres latskapsaktig ut, virkelig, hmmmm…) Og det er kanskje dumt av meg. Du er flink i hvertfall…. Kanskje jeg tar en makeover en dag jeg også, inspirert av deg.

  Liker

 3. Gratulerer – juhuu!

  Det er morsomt å lese om at du blir glad fordi bloggen får nytt design, at du har flyttet over fra Blogspot til WordPress, eller får eget domene. Jeg kjenner meg igjen. 😀 Og jeg kjenner jo som deg at den tekniske utfordringen er morsom (så lenger jeg mestrer…ehm), og at det er knallgøy å være sin egen redaktør.

  Og så en tilbakemelding på det du spør om:

  Jeg synes bloggen virker proffere, enklere og mer brukervennlig. Det tok ingen tid som helst å laste inn siden i motsetning til før. Jeg synes designet er bedre, penere også.

  Jeg liker menylinjen på toppen. Stusser på at den er på engelsk når det ellers er norsk språk her, men det gjør meg jo ingenting. Men tok meg i å lure på hvorfor (SEO, tenkte jeg ;0).

  Jeg synes blog actually-rollen din er superbra, både tittelen og jeg liker at det varierer hvor man (les: jeg) er. Er nesten misunnelig jeg, fordi jeg ikke får laget blogroll i det hele tatt etter å ha gått over på eget domene. Grr…er ikke bestevenn med WordPress ennå…

  Jeg synes det er kult (mangler bedre ord) at du skriver i kommentarfeltet «Takk for at du sier hva du mener!». Jeg skal ikke rappe, men skulle gjerne hatt noe lignende i mitt kommentarfelt 🙂

  Forberdringer av bloggen din? Hmmm…jeg vet ikke jeg. Jeg liker godt den personlige stilen og at du har funnet en nisje, så kanskje det at jeg alltid ønsker meg litt mer når jeg er her inne. Jeg liker meg her og kunne gjerne lest to poster om dagen, selv om jeg skjønner at det ikke nødvendigvis er gjennomførbart :0)

  Liker

  • Så bra at du også opplever at det går raskere nå! Grunnen til at det er på engelsk er at jeg hadde en ide om å blogge på engelsk, og så forandret jeg alle etikettene. En etter en. Og da jeg slo fra meg den tanken orket jeg ikke å gjøre det på nytt. Nå har jeg funnet ut at her i wordpress kan jeg forandre alle på en gang. Det blir jo mer helhetlig da, med norsk på alt. Synes bare at Home Department er litt morsommere enn Hjemme hos oss. Og så er jeg veldig fornøyd med ordspillet Blogs Actually, ja det er den filmen som begynner med LOVE.
   Lykke til med bloggrull, du får det til!
   Så hyggelig tilbakemelding Marianne! Det er jo interessant det du sier med med nisje, for for meg har jeg ikke grepet på hva den består i, det er bare ganske mye av hva jeg er. Hvordan kan jeg beskrive bloggen best for nye lesere?
   Nå har jeg bestemt meg for å kjøre tre poster i uka for å gjøre litt annet, det blir litt mye med hver dag. Men det er jo superstas at du vil ha to om dagen!!! Så takknemmelig for at du tok deg tid!

   Liker

 4. Gratulerer med dagen! Og eget domene 🙂
  Må innrømme at jeg ikke følger så mye med på hva slags plattform folk bruker, så akkurat der har jeg ikke så mye å si.
  Men følger deg gjør jeg , uansett hva du nå gjør 🙂

  Liker

 5. Juhu..grattis med eget domene 🙂
  Jeg opplever alt som mer funksjonelt hos deg nå..før måtte jeg vente uhorvelig lenge for å lese deg..nå gikk det på et rapp.
  Jeg er med videre,enten her eller der 🙂

  Liker

  • Herlig Bente, glad for at du melder at det går raskere nå. Jeg har vært innom wordpress support et par ganger for hjelp og det har funket!
   Koselig når du er innom Bente. Jeg har fått opp farta på nettet her så kan bli litt mer blogglesing her igjen, jeg bor veldig på landet!!!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s