Dette må barna ha på skolen!

Ungen din ender kanskje opp med det kjedeligste pennalet på skolen, men KOMMER I GANG MED ARBEIDET SITT!

Skriveutstyr # 1
1. klassing: – Gøy med lekser, jeg har bare tegningen igjen! Og det blir som oftest en bil med en smilende sjåfør.

Midt inni mylderet av alle ting barn ønsker seg og voksne tror at de ønsker seg, alt barna trodde de ønsket seg, men ikke ble sååå glad for likevel, befinner det jeg tenker at barn MÅ ha i orden på eiendelfronten seg. Og nei, jeg tenker ikke på rosa fjærpenner, viskelær som dufter eller blyantspissere som er kule, men ikke virker.

Skriveutstyr # 2

Leksebarn med spisse blyanter

Når gøyale, blinkende og glitrende skrivesaker trylles fram fra inni diverse rom med glidelås, så har barna så mye å vise fram og fortelle om til andre barn at de aldri kommer ned til det de trenger.

Det de trenger for å mestre skoledagen av redskaper er tre små ting som man får for en 50 – lapp.

Skriveutstyr # 3

Ivrig bruk av herlig nytt viskelær!

Skolebarn trenger blyant med spiss, et enkelt og godt viskelær, og en gammeldags skarp blyantspisser som virker, og har mulighet for å spisse både tykke og tynne blyanter. That’s it.

Blyanter

Barna elsker å bruke ting som VIRKER!

Vil du hjelpe ungen din med å få gjort skolearbeidet sitt så sørg for at hun eller han kommer til skolen hver dag med en spiss på blyanten sin. Og at den ligger sammen med et viskelær og en blyantspisser i et pennal det er lett å åpne og lukke.

Vil du gi barnet noe mer, så kan dere kjøpe en liten linjal som passer i pennalet til å skrive rette streker i matteboka med. Enda mer? En god saks, gjerne fra Fiskars. Enda mer? Noen skikkelig gode fargeblyanter. Men det må ikke være mer enn at ungen har oversikt, og finner det han trenger når han trenger det.

Et nytt pennal er i utgangspunktet fyllt med billige ting som ser lekre ut. Fargeblyanter i rosa og andre fine farger for eksempel, men som knekker lett og da blir barnet stående og spisse i det uendelige. Runde blyanter gjør at fingrene glir og gir ingen føringer for blyantgrepet. Et godt blyantgrep gjør at barna kan skrive lenge uten å bli slitne, de får en funksjonell håndkrift og de føler mestring og glede ved håndskriften sin.

Tre eller seks kanter på blyanten er bra. Og jeg heller mot å si at tre kanter er aller best for de minste barna, en tykk blyant med tre kanter.

Tingene du har tatt ut kan dere bruke hjemme, eller du kan gjøre som meg – kaste det.

Ungen din ender kanskje opp med det kjedeligste pennalet på skolen, men KOMMER I GANG MED ARBEIDET SITT!

Synes du dette høres brutalt ut? Fortell om det under her!

12 tanker om “Dette må barna ha på skolen!

 1. Jeg er heeelt enig; irriterte meg senest i kveld over tullas One Direction blyant som knakk med en gang jeg hadde spisset den -så hentet mor en god gammeldags enkel blyant og vips ble alt så mye bedre:-)

  Liker

 2. Det er virkelig sant det du skriver om her. Men det er nok lett å velge feil i mylderet av utvalg som finnes i butikkene. Hvis alle gjør som du beskriver her, blir alt enklere. La oss håpe at foreldre og besteforeldre leser dette!:)

  Liker

 3. Er veldig, veldig enig med deg. Gutten min fikk ikke kontroll over pen-skrivingen før han byttet ut disse gråblyantene med trykkblyant. Da ble trykket likt over hele linjen, alle bokstavene ble like tykke og det hele ble lesbart.
  Kanskje blyantspisser med en liten beholder, så de slipper å reise seg for å spisse blyanter i timen?

  Liker

  • Ja, mange som synes det er fint, men de blir fulle og må tømmes og så renner det utover, etc. Jeg synes det er aller greietst med de helt enkle, de er også de skarpeste jeg har vært borti.

   Liker

 4. Hei. Jeg er hjertens enig med deg. Et pennal skal være enkelt og lett oversiktlig for barnet. Selv om jeg husker med glede mitt femetasjes pennal i rosa med tusjer, penner, glitter og fjas. Elsket det…. Ungene mine har «pølsepennal» med en blyant, et viskelær, linjal og saks. Ikke mye glitter og stas der gitt….

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s