Halvveis uten penger, og med litt mer innsikt!

En dag i Oslo pyntet og fin, men uten penger, er det noe for deg?

Image
Selvportrett med iPhone i speilglassvindu, med gitter!

En søndag skulle vi til Oslo, vi to. Vi skulle på Nasjonalmuseet for omvisning på utstillingen Munch 150 kl 11. Toget gikk tidlig på morgenen, og det var buss for tog. Vi hadde spist solid frokost. Jeg gikk først inn på bussen og skulle betale. Etter meg kom Thomas med kaffe på termos og aviser.

Sjåføren var av den joviale typen. Vi var ute i god tid og jeg spurte om jeg skulle betale ham eller kjøpe billetter på automaten. Han sa:

– Nei, nei, det der tar vi etterhvert.

Han tok aldri betalt, det dukket heller ikke opp noen konduktør på noen av stasjonene, så vi kom oss til Nasjonalteateret uten å bruke en krone. Der trengte vi å bruke 10 kroner hver til toalettet. Men i min veske var det ingen lommebok. Thomas hadde ikke tatt med hverken penger eller kort siden jeg hadde fikset alt, og vi tenkte at jeg måtte ha lagt igjen lommeboka på bussen. Så vi løp til Oslo S for å forsøke å stoppe bussen der.

Bussen hadde allerede kjørt, men det var lite folk ute tidlig en søndagsmorgen og to kundeveiledere kunne spore opp sjåføren for oss. Han lovte  å stoppe for å sjekke bussen, men fant ingenting. Så hvor var mine penger og kort?

Jeg ringte naboen vår. Hun låste seg inn og fant lommeboka i den veska jeg pleier å bruke. I dag skulle jeg nemlig flotte meg med denne som min kjære kjøpte til meg vintage i Tokyo.

Fin veske

Ikke så herlig å gå forbi tiggere uten å gi noe når man har en sånn veske på slep. Jeezzzzes! Men jeg var glad da, for at økonomien lå trygt innelåst hjemme. Så lettet at jeg lo og lo med bena i kryss.

Det var nå omtrent en time og én joggetur på høye hæler siden jeg føsrst kjente at jeg kunne trenge et toalett. Vi gikk inn på Bondeheimen, og spurte i resepsjonen om vi kunne bruke deres. Og med denne veska og fin blazer så fikk vi selvsagt det.

Men hva om jeg hadde vært en som sitter med koppen foran seg? Hva for svar hadde jeg fått da?

Thomas foreslo at jeg skulle sette meg ned og tigge med veska foran meg. Ja, det var jo en ganske absurd tanke og komisk, og kvalmende. Blakk eller ei, det var jo midlertidig, og jeg kjente veldig på dette:

 • Jeg forstår hva alle rundt meg sier, og jeg kan gjøre meg forstått
 • Jeg får gå på toalettet overalt hvor jeg spør
 • Jeg er velkommen overalt
 • Jeg kjenner kulturen jeg beveger meg i
 • Jeg har en god seng jeg snart skal legge meg i
 • Jeg er mett flere ganger hver dag
 • Jeg får hjelp om jeg blir syk

Det er langt mellom meg og de som sitter på fortauet med en kopp. Evig langt.

På Nasjoonalmuseet fikk vi betale billettene over bank dagen etter. Vi gikk til Munchmuseet, og på veien brukte vi de myntene vi hadde i lomma til et eple og en blomkål. I firetida var det ni timer siden vi hadde spist skikkelig. Jeg begynte å bli ganske svimmel da. Thomas sa at en av damene i følget hadde spurt om vi ville låne penger. Så da gjorde vi det. Vi møtte en god venn. Og fikk låne enda litt til. Vi hadde penger til tog og mat.

Livet er lett for oss. Selv om jeg kan finne på å bekymre meg for mange ting.

Lucky bastards.

Har du kjent på å være uten penger helt uventet noen gang?

4 tanker om “Halvveis uten penger, og med litt mer innsikt!

 1. Jeg kom hjem til Gardermoen sent i går kveld og oppdaget at ingen av kortene virket i TaxFree og heller ikke i togbillett- automaten. Veldig svett en periode. Heldigvis hadde jeg en kort til og fikk koden på telefon hjemmefra. Det ble ikke rødvin, men jeg kom hjem.

  Så bra at det løste seg for dere også.

  Liker

 2. Oi, nå ble jeg svett, tenk å ville på do og ikke ha en tier engang, egentlig er det en styggedom det med at man må betale seg inn på do, det er faktisk flere her i landet som ikke kan faktisk og det lager de sosiale skillene større, det er ikke riktig at noen skal ha det så vanskelig i et så rikt land synes jeg. Jeg må bare innrømme at jeg fikk litt panikk bare med tanken på å havne på vei inn til Oslo uten penger, faktisk ble jeg svett mens jeg leste innlegget ditt. Har vært uten penger jeg også men da var jeg student og feilprioriterte sekken 😉 Ha ei riktig så fin helg ❤

  Liker

  • He he, ja det er forskjell på å være uten penger og uten penger. Men det var jo ikke akkurat på ordentlig dette etter, når vi fikk tenkt oss om. Vi hadde noen vi kunne ringe, om vi ikke fant noen annen løsning. Dessuten kjente vi de som skulle på samme utstilling litt, og vi fikk raskt en avtale om å sitte på med noen hjem, det var litt juks i dramatikken at jeg ikke nevnte det….

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s