Naturens gaver 2013

grøden # 2 13

Stilleben fra kjøkkenbenken oktober 2013

Hermetiserte pærer fra hagen, egg og løk fra naboer. Epler fra tante. Olje og estragon er med for stillebenets skyld. Jeg er så glad i ting vi kan spise som kommer rett fra naturen. Vi har noen tyttebær i fryseren, og syltede i kjøleskapet. Noen glass plommesyltetøy i kjelleren. Skulle gjerne hatt mer mat nært fra. Så la oss satse på det. I fremtiden.

Og ja, vi har hermetisert pærer i år også. Så blir det flamberte med krem på til nyttårsaften i år igjen. Har noen bilder her fra en annen hermetisering. Det tar mange timer, det er ordentlig arbeid på gamlemåten, og alle hjerter gleder seg!

God helg, med eller uten kortreist!

Ellen

7 tanker om “Naturens gaver 2013

  • He he, vi lagde akkurat det du ser på bildet. Men det er noe med å gjøre sånne down to earth ting innimellom. Gir noen nye muligheter når barna blir litt større. Ikke så skummelt om de får tak i en kniv lenger.

   Liker

  • Ja, det er det beste med vinteren, å glede seg til og sette pris på våren. Jeg er egentlig glad i vinteren også. Når den bare får satt seg og alle har blitt vant med å kjøre på glatta og sånn. Og vi har bikket januar og kan stå på ski uten at det er så inderlig lite sol.
   Chilli fra hagen du, det er tøft!

   Liker

 1. Våre pærer ble til pæresyltetøy, søtt nok uten tilsetting av sukker. Alt er pakket i små porsjoner dedikert min datter som utrolig nok tåler pærer, men ikke så mye annet.

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s