Fokuspunkt og feng shui

Fokuspunkt og Feng Shui

Da jeg flyttet inn i dette huset for 13 år siden var jeg 33 år og single. Plutselig hadde jeg fire soverom, to stuer, kjeller, loft og vaskerom, to doer og to bad, kjøkken og uthus. Det var plass til så mye mer enn meg i dette huset.

Mitt første trekk var å skaffe en katt.

Trekk nummer to var å ta et helgekurs i feng shui.

Etter mye tøys og hallåi og et eviglangt studentliv var det nå dukket opp et nytt mål imitt liv;  å finne en å dele livet med. Så jeg lærte hvordan jeg skulle innrede huset og gjøre det klart for en kar. Noen måneder senere var jeg i California på Venice Beach. Der satt det en dame med Tarot kort. Hun sa til meg at jeg allerede hadde truffet den mannen jeg skulle leve med. Det forsto jeg ingenting av. Men det skulle vise seg å være sant. Jeg hadde truffet Thomas på nyttårsaften 1999-2000.

Så jeg innredet huset. Ryddet ut mye gammelt og sørget for å ha ting i par. Det er viktig i Feng Shui for å skape gode parforhold,. Så det ble to like planter her og to like steiner der, og sånn holdt jeg på. Ikke rot bak dører eller i kroker, ut med alt som ikke skulle brukes. Og ja, jeg husker ikke alt. Men det var gøy, og nyttig. Ikke bare for å få en mann i hus, men også for å få det praktisk og koselig. Feng Shui handler om å holde det rent og ryddig og praktisk. Rent er jeg ikke så god på, men praktisk. Og ganske ryddig.

Så kom mannen. Som jeg alledere hadde truffet.

Deretter kom  det første barnet.

Og så ville vi gjerne ha et barn til. Men det lot vente på seg. Så jeg sporet opp feng shui eksperten fra kurset. Og hun kom og var her en hel dag. Vi ryddet ut og vasket og flyttet på og gjorde plass til en ny baby.

Og babyen kom.

Det er minst sju, kanskje åtte år siden hun var hos oss. Hun sa også at det var viktig at vi fikk et fokuspunkt som man tydelig ser når man kommer inn i gangen vår. Så man vet hvor man skal. Vi har fem dører i gangen vår og gjester bør vite hvilken de skal velge. Logisk, men hvordan?

Det tok oss alle disse årene å få dette fokuspunktet. De andre dørene er fremdeles 50-talls bjørk. Nå er døra til stua blitt sånn som du ser på bildet over. Og faren min sier:

– Den skulle jo vært malt da men!

Ja altså, det er folie utenpå døra. Den ser ut som en gammel dør i et uthus. Jeg er kjempefonøyd. Laget av min mann på Final Touch.

Fokus i huset, fokus i livet: Her kommer vi!

Og bare for å gjøre det helt klart, det er mitt eneste møte med tarot og det var jo litt morsomt da det hun sa, og at det faktisk stemte. Når det gjelder feng shui tenker jeg ikke på at det er noe magisk ved det, altså at det jeg vil skal skje kommer til å skje. Men feng shui som innredningskunst tenker jeg at er veldig fornuftig, og jeg har tatt med meg noen fine ting derfra som jeg stadig har i bakhodet, som å ikke overfylle skuffer og skap. Det gir dårlig sirkulasjon i livene våre. Og det sier seg jo i grunnen selv; fordi vi da må legge mye tid og energi i å lete etter ting. Det kan overføres til mange andre ting; rot på alle plan tar tid å omgås!

Feng Shui eller ei, håper du har fokus i livet ditt. Og del gjerne ditt fokus her!

Finfin dag til deg fra meg!

Ellen

7 tanker om “Fokuspunkt og feng shui

 1. Artig beretning. Og rydding er bra. Synes jeg rydder «alltid» – og kommer aldri i mål…. Prøver å kalle det «mylder» og ikke rot, så det blir litt mer positivt…

  Liker

  • Herlig, og du: For helse er nok renselse dvs rydding, rent vann og friske planter bra. Ut med halvvisne blomster og planter. Det tok jeg bare på gefülen altså. Frisk frukt, friske ting, åpne vinduer, ren luft. Trur jeg.

   Liker

 2. Feng Shui. Jo, det virker. I hvert fall kan jeg føle det fysisk i kroppen når jeg har ryddet og rensket ut i en stappfull bod eller skyvedørsgarderoben i gangen, som jeg gjorde i sommer. Jeg puster lettere!

  Det at jeg finner ting og at det er plass til noe nytt, er også positivt.
  (jeg har faktisk også skrevet om feng shui 😀
  http://cocktailmarianne.com/2013/08/06/feng-shui-en-filosofi-om-energi/ – synes det er et spennende tema)

  Mitt fokus akkurat nå er helse. Lurer på hva jeg da burde ha som fokuspunkt i gangen…? (Prøvde med en bambusplante her nå, etter inspirasjon fra bloggposten din, men det ble nærmest en jungel der ute! :D)

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s