give away: PERGAMENTET av Gert Nygårdshaug

Høst 2013 # 4

Klar for høstlig krim?

Det tok meg mange år før jeg fant krimlitteratur jeg likte. Nå har jeg selvsagt ikke lest alle forfattere, men Gert Nygårdshaug var nok den første krimforfatteren jeg virkelig falt for. Så oppdaget jeg Henning Mankell, og leste alt han hadde skrevet i løpet av de fire månedene vi var på Rikshospitalet med sykt nyfødt barn i 2002. Det var en bra medisin og god flukt fra våre bekymringer. Så ble det Stieg Larsson, men nå er det lenge siden jeg har lest krim.

Jeg får ikke lest så mange bøker for tiden. Jeg jobber og leser litt faglitteratur. Jeg blogger og får noen tips derfra. Jeg leser noen aviser med tilhørende magasiner, og ja det er jo ganske mye man kan fristes til å lese. Men ingenting er som ei god bok. Her er en sånn, ikke alt for skummel, for da får jeg ikke sove. Jeg tør ikke ta fatt på Jo Nesbø for eksempel, jeg har det med å bli litt redd nemlig.

Vel, så fikk jeg epost fra Cappelen Damm om Gert Nygårdashaus nyeste bok Pergamrntet. Den hadde jeg lest litt forhåndsomtale om, og jeg var klar. Boka kom i posten og jeg leste. Og det er en fryd med litt krim, litt katolsk historie fra gamle klostre, reising og samarbeid med andre land, gamle skrifter, god mat, gode oster og deilig vin, antikviteter og litt krim igjen.

Forfatteren skriver i Etterordet at han egentlig hadde avsluttet sitt tibindsverk om Fredric Drum og Skarphedin Olsen, men at han da han kom over historien om dette pergamentet bare måtte skrive en krimbok til. Så her er den.

Vil du ha en god lesestund med de over nevnte ingredienser så gir jeg bort denne boka! Eller resirkulerer kan vi si. Den er jo lest av meg. Og min mann skal lese den også. Kan berolige med at han leser mye raskere enn jeg!

Er du med så skriver du en kommentar under her. Som en bonus blir jeg selvsagt glad om du deler bloggen min med andre på sosiale medier eller hvor som helst, fordi det er stas med flere lesere. Men det er ikke nødvendig for å være med i trekningen.

Det kan hende at jeg lar meg sjarmere av riktig gode grunner til at boka skal bli din, for eksempel at du er raka blakk og ikke kommer deg ut av huset med brukket ben, og heller ikke har noe å lese på akkurat nå. Men ellers trekker jeg med random org.

Og vinner du ikke her, så finnes den i bokhandelen, og på biblioteket!

Jeg trekker neste lørdag den 26. oktober, så du må være med før midnatt fredag 25. oktober.

Lykke til!

12 tanker om “give away: PERGAMENTET av Gert Nygårdshaug

 1. Tilbaketråkk: leseløveunge-app for ferske lesere, og vinneren av Pergamentet! | ellens oase

 2. Tror det er første gang jeg besøker bloggen din, men du skal ikke se bort i fra at jeg kommer innom igjen. Dette er en forfatter som jeg er veldig nysgjerrig på og derfor vil jeg gjerne være med i trekningen.

  Liker

 3. Jeg vil gjerne vinne! Jeg er en veldig ny fan, men jeg liker veldig godt det jeg leser… 😉 Og hva hadde vel konkurransens verden vært uten underdog`s? :p Har forresten giveaway gående på bloggen min også nå – du kan vinne knallkule luer; vi kan jo gjøre en privat avtale…? :p

  Liker

  • Hehe, tror nok jeg må gjøre som før og bruke random org. Men digger å høre gode grunner likevel. Så koselig at du liker det du leser Tre Tette, ikke alltid så lett å vite om andre faktisk synes det er noe å lese det man skriver. Jeg skal ta turen inn!

   Liker

  • Ja, det er jammen sant Pia. Hadde det ikke vært for dine kommentarer de første årene hadde det ikke vært mye fart her. Digger jo at du kaller deg fan også!
   God helt til deg også!

   Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s