Før du lar deg skjære i, eller injiseres:

Jeg liker unge herrer som liker å pynte damer som er 25 år eldre enn dem selv. Da jeg skulle i dette bryllupet ble jeg klippet frisert og sminket av en ung mann som gikk inn i oppgaven med fullt engasjement. Og jeg har nok bare følt meg finere i mitt eget bryllup.

Yves Øyeskygge
Etuiet på øyeskyggen er egentlig lilla og gull, men slik ble det i Camera +

Vel. Jeg har blitt medlem av Kickkjedens kundeklubb, og derfor fikk jeg en mail om når kosmetikkfirmaene kommer med sine konsulenter til et parfymeri nær meg. Så her en dag var det en kar fra Yves Saint Laurent som skulle dukke opp, og jeg tenkte at nå vil jeg ha den ultimate leppestiften (nok en gang) i brunt. Så jeg gikk dit og den unge herren fant en leppestift jeg ble superfornøyd med. Så spurte han om det var noe mer jeg hadde lyst til å prøve. Hva som helst. Jeg lo og sa:

– Hva har du lyst til å selge?

Og det var da han fant frem denne øyeskyggen her.

Yves øyeskygge # 2
Palette city drive arty, forur wet and dry eye shadows

Som jeg aldri ville ha vurdert å prøve frivillig. Hvem vil vel bli husket først og fremst for øyeskyggen sin, liksom. Men herren var entusiasmens representant nummer én og jeg ble sminket opp. Det ble fiiint, og det ble kjøp. Og han lagde en tegning til meg, og nå bruker jeg grønn øyenskygge på midten, lys grå innerst ved øyekroken og mørk grå ytterst. Og jeg føler meg fin på vei mot mine enda voksnere år i livet. En frisør jeg kjenner sier:

– Du aner ikke hva folk gjør for å se unge ut. Hva de fikser på og sprøyter inn og fjerner, tatoverer og farger.

Hm. Jeg vil styre unna det der, jeg vil eldes med verdighet. Og det blir med noe sminke. Det gjør nok det. Fordi jeg liker å pynte meg. Det gjør at jeg ikke gidder å stresse med alderen lenger. Det er greit at alle ser hvor gammel jeg er, jeg vil ikke se yngre ut. Men jeg vil se ut som en sunn og frisk voksen dame.

Når jeg skriver dette så kommer jeg til å tenke på at mange av ellens oases lesere er veldig nøkterne når det gjelder pynting. Og det må jeg jo si, at jeg helt innerst inne synes det er deilig befriende med folk som bare er som de er. På en måte må jeg si at dessverre er jeg litt mer jålete enn det. På den annen side må jeg jo stå for det jeg gjør da. Så litt uenig med meg selv her når det som er gøy og fint, kræsjer med mine egentlige idealer.

Så ja, her kommer det igjen: Tross alt:

Thank Heaven for Cosmetic industry!


Posted

in

by

Tags:

Comments

11 svar til «Før du lar deg skjære i, eller injiseres:»

  1. Joanna avatar

    Jeg lot meg nettopp overtale til å kjøpe en ganske så knallrød lebestift – jeg som ellers sverger til naturlige, duse farger – men jeg føler meg ganske fin med den, faktisk. Er helt enig med deg – har ikke lyst å se yngre ut enn jeg er, men jeg har lyst å være den fineste versjonen av meg selv som jeg kan…! Og sminke er en enkel og rimelig ‘pick me up’ når hverdagen og høstens gråhet blir litt for påtrengende… God Helg Ellen!

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Takk og god helg til deg og Joanna! Rødt er bra!

      Liker

  2. Lammelåret avatar

    Morsomt å få nye innspill, det er så lett å resirkulere seg selv og ikke fornye seg, men det endrer seg når andre får en finger med i spillet. Det har en så godt av!

    Kommer et sminkebilde av deg senere?

    Liker

    1. ellens oase avatar

      Der ga du meg en skikkelig utfordring, føler det er litt i grenseland av hva jeg driver med på bloggen, det er jo så mangeandre som tar seg av sånt. Må tenkelitt på det altså!

      Liker

      1. Lammelåret avatar

        Tenk du, så er det greit uansett hva du bestemmer deg for!

        Ønsker deg ellers en flott helg!

        Liker

      2. Nathalia avatar

        Very true! Makes a change to see soneome spell it out like that. 🙂

        Liker

  3. Pauline avatar

    Så kjekt at du har gjort gode sminkekjøp da! Liker man å sminke seg, må det jo være himmelsk å finne noen som skjønner hva du vil ha / trenger, og jeg ser ikke noe galt i å pynte seg med litt sminke, selv om jeg er like blanskurt som et trøndersk svaberg… 😀

    Og takke meg til litt sminke i stedet for innsprøytinger og snitt her og der!!

    Liker

    1.  avatar
      Anonym

      Som et trøndersk svaberg du. Helt herlig!

      Liker

  4. Livet i Casa Didriksen avatar

    Hmmm, skeptisk ja…. Tror jeg ville blitt litt redd han mannen jeg. Men så er jeg jo ifølge min seksårige datter HÅPLØS

    Liker

    1.  avatar
      Anonym

      Neida, han var godheta sjæl, he he!

      Liker

    2.  avatar
      Anonym

      Det hadde nok gått veldig greit det Didriksen!

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!