mine beste fra september, og valgresultatet

Drivhus

Mindre materielt pes og mer sjarme: Her er mitt favorittbilde fra september, tatt i en svensk kystby en dag i mai 2013.

I september har jeg vært opptatt av valget, og det er uunngåelig for meg å ikke være opptatt av det fremover.

Resultatet av valget opprører meg mye.

Mest av alt hvor lett det er å fjerne avgjørerlser som lange og grundige prosesser har sørget for. Som saken om RLE-faget. Der vi som jobber med dette vet at barn har blitt fritatt fra kristendomsundervisning siden 70-tallet, og der avgjørelsen i Strasbourg førte til et fag alle kunne enes om.

Jeg opplever det som en manglende innsikt i og respekt for demokratiske prosesser at dette skal kunne kjøpslås med som en annen vare. Det handler ikke om gi og ta mellom noen voksne som skal spise med kongen i fire år, det handler om alle barn som vokser opp i Norge sin sosiale og moralske utvikling.

KRLE er ikke integrering, og integrering i samfunnet trenger ALLE barn, også etnisk norske. De danner sin personlighet og sin kultur i skoleårene.

Her er mine favorittposter denne måneden:

Kloke, rause gamle damer om valget

For meg å tro på Carl I. Hagen, er som for en jøde å tro på Hitler!

Stoler du på sånne folk?

Undring over at folk lar bompenger avgjøre hvem som skal bestemme over skole, helsevesenet og alt annet viktig.

Og størst av alt er forfengeligheten, men da sa hudlegen:

Om hudlegen som fjernet alle mine helsemessige og forfengelige bekymringer

Fortell meg gjerne hvilket innlegg du likte best!

I løpet av dagen kommer et nytt innlegg fra meg. Det er en bloggaksjon der flere bloggere er med. Og du kan være med. Til å påvirke besluttninger på Stortinget. Så følg med her og i andre blogger du leser!

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s