Retropute – et hekleprosjekt fra Mollie Makes

Retropute # 6

Jeg blir skikkelig gira av dette bladet: Mollie Makes. Jeg har lyst til å lage nesten alt i det. Nå er jeg godt i gang med denne retroputa. Jeg har faktisk heklet den nå i høstferien. Funnet frem en gammel og stor knapp som skal hekles på og broderes på, og få plass på midten. Så et gammelt stoff jeg har tatt vare på fra da jeg var barn, som jeg tror blir fin bakside. Lurer bare veldig på hvor jeg skal få tak i en sånn rund pute, ca 40 cm i diameter!

Så har jeg lyst til å lage de herlige koppevarmerne. Ikke fordi jeg har savnet sånne, men fordi det ser så inderlig høstkoselig ut. Og jeg har jo litt restegarn liggende da, og med en sånn metallkopp som blir alt for varm med varm drikke, må det jo bli bra. Det var flere gode argumenter, og mitt siste er; jeg digger overkommelige prosjekter!

Så finnes det opprkrift på en grå loop, en sånn deilig sak til å ha rundt halsen. Har det perfekte garnet liggede. Som egentlig ble kjøpt til en poncho jeg skulle ha sist gang jeg var høygravid, men siden jeg fødte i august ble aldri kulde den store klesutfordringen i den graviditeten. Dermed ble den aldri ferdig. Det garnet er nå en halv Dorthe Skappel genser, men jeg mistet litt peppen på det prosjektet også. Synes genseren er fin, men ikke i det grå garnet. En grå loop blir perfekt til min lys grå vinterjakke.

Ja, og så var det drømmen om et lappeteppe. Det finner du på lAAAvt nivå her.

Tilbake til retroputa:

Når du starter på dette prosjektet er det viktig å telle riktig fra starten av. Jeg er en type som liker å slumpe når det kommer til oppskrifter i mat for eksempel, det går ikke her, så det ble et par opprekkinger på meg før jeg skjønte systemet og kom ordentlig i gang.

Når jeg først kom i gang gikk det av seg selv.

Er du en sånn som selvsagt ville tellt med en gang i et sånt prosjekt, eller ville du sjanset litt?

3 tanker om “Retropute – et hekleprosjekt fra Mollie Makes

  1. Det siste bladet ‘Mollie makes’ likte jeg også veldig godt, døgnet har desverre altfor få timer til alt jeg vil lage og gjøre… 🙂 Kos deg med heklinga, jeg ville nok telt og fulgt oppskriften ja… er håpløs på slumping… *rødme*

    Liker

  2. Hei. Å, blir helt dårlig på å sy, lage, skape…..-er nemlig liderlig opptatt av quilting og lapper. Er genuint opptatt av «stoff», og har vært det siden tidenes morgen. Gøye greier! En rundt innmatpute finner du sikkert på en gardin/sengetøy butikk. Kos deg med prosjektene dine.

    Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s