fem dager uten datamaskin, tar du utfordringen?

Høst 2013 # 6

Lese høyt fra Den hemmelige hagen

Image

Jeg har begynt på et album fra vi var i Paris i fjor høst

t

Image

Endelig åpne denne boka som Sparringsmamma har skrevet!

Image

Lese et tips eller to fra denne herlige fotoboka

Image

Litt kveldskrim, hvis jeg tør

Image

Et hav av prosjekter å velge i, det blir mer heklet pute

Jeg har tenkt å forskanse meg mot ferietyvene. Ikke de som stjeler ting, men de som stjeler tid. Med min velsignelse. Jeg skal ikke bruke datamaskin eller iPad på fem dager. Det er uvanlig og liitt skremmende at det er så skjelden jeg tar helt fri. Jeg har tilgang på iPhone, så litt juks der, men jeg skal ikke lage noen blogginnlegg eller lese andres blogger, eller drive med annet på internett enn å sjekke om det har kommet noen kommentarer, og kanskje kommentere dem tilbake. En liten sjekk på Facebook og mail i løpet av dagen.

Og det er lov å være i sin egen konsentrerte voksenverden med bok eller hobby, men ikke på nett.

Er du en heldiggris med høstferie, og tar du nettfri innimellom??

18 tanker om “fem dager uten datamaskin, tar du utfordringen?

 1. Nyt nettpausen og høstferien. Tenker det er noe vi alle har godt av fra tid til annen.
  Prøver å ha data fri hver helg. Men så er det den smart telefonen som gjør at det blir ikke helt fritt likevel 🙂

  Liker

 2. Hmmm… noen dager uten nett i ny og ne tror jeg ikke skader.. lykke til og god høstferie! 🙂
  Her i huset har gubben høstferie forrige uke og denne uka, han er i Nord-Norge på jakt. Neste uke har ungene fri fra skolen, men jeg.. jeg skal jobbe! Ok , har fri neste fredag, den helga skal jeg til Øygarden utenfor Bergen, scrappetreff!! 😀

  Liker

 3. Oy, for en utfordring sånn rett før jeg flyr til Italia. Ja, jeg hadde tenkt å ha med meg pc`en, for å putle litt med bildene og kanskje blogge litt om opplevelsen. Også følge litt med og, men må jeg det? Jeg går i tenkeboksen. Artig å lese Camulen sin kommentar om at hun avstår i fasten. Jeg har også prøvd å leve litt asketisk i denne tiden, for å endre litt fokus, og det er godt. Kanskje nett-livet skal få «lide» neste år 🙂

  Liker

  • Nei akkurat det, må vi ha disse greiene med oss hele tida? Jeg er på iPhone her da, men for meg begrenser det seg veldig da. Og jegkan fremdeles både ta og redigere bilder, og følge litt med. Så har jeg heklet og lyttet til barna og radio. Vært på tur.

   Liker

 4. Det er sunt og bra med nettpause en gang i blant. Jeg har hatt det i fastetiden (40 dager!) de siste to årene. Det er litt vanskelig, men samtidig lettere å avstå helt enn å drive med måtehold, synes jeg. Plutselig har jeg brukt altfor mye tid igjen, liksom…

  Liker

 5. Hei Ellen.
  Tenkte jeg skulle si i fra at Picassokvinnen har landet i postkassen (tusen takk). Jeg skal lese den før min datter.

  Nettpause er en god ting i blant.

  Liker

 6. Det kan være godt med en nettpause av og til, men noen ganger er nett forbindelsen til verden og da er det dumt å kutte det ut. Tror likevel det er lærerikt å ta en pause for å bli mer bevisst bruken.

  Lykke til!

  Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s