Favorittkopp # 5 iittala EGO

Image

iittala EGO

Dette er den aller fineste og beste koppen for espresso og vam melk i dette huset. Den har aldri blitt brukt til te. Sånn er det bare. Det kjennes ikke som en tekopp. Det kjennes som en kaffekopp. Med melk. Har aldri vært pulverkaffe heller i denne. Selv om det er noe jeg lager meg stadig. Brassero med melk når bare jeg skal ha en kopp, og jeg ikke har all verden av tid. Denne koppen fortjener noe mer. Det er som om jeg ikke vil sløse bort den herlige følelsen av koppens fortreffelighet ved å fylle den med halvveis vare. Så det blir med espresso og varmet melk. Bare det. Da blir det en liten fest. Hadde en nettopp.

Kjøpt på Illum Bolighus i Oslo. Finsk og utsøkt. Det eneste som trekker ned er at den fikk en stekk i seg nesten med en gang jeg tok den i bruk. Nå som jeg har blogget om den skal jeg sannelig og ved første anledning kjøpe meg en ny godkopp. Ja kanskje til og med to. Selv om det er litt mot mine koppeprinsipper. Men. Denne koppen er så god at den må nok deles med flere!

EGO iittala

God dag med god kopp!

Her er flere kopper.

2 tanker om “Favorittkopp # 5 iittala EGO

  1. dette er min favoritt og – i den grad at jeg har jeg den i alle tre størrelser, og mange nok til gjester. Men jeg liker den best med tefat til. Men ellers er jeg som deg, og liker å finne nye fine kopper. Men i det siste har jeg begynt å kjøpe to, der jeg tidligere kjøpte en – fordi det er hyggelig å drikke kaffe eller te med en venn, og fordi det er godt å ha to hvis den ene går i stykker eller ut av produksjon. Men hvis jeg kjøper håndlagde keramikkopper, er det fremdeles bare en til meg selv!

    Liker

    • Jeg synes tefat bråker så, he he. Jeg kastet denne etter at jeg hadde skrevet blogginnlegget, så må ut og kjøpe to da! Takk for at du skriver her, føles som: Endelig en som forsår meg når det gjelder kopper!!! Små ting gir felleskapsfølelse.

      Liker

Del gjerne på sosiale medier om du tenker andre vil lese denne, og takk for at du sier hva du mener!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s